Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ουκρανία: “Βάλτε την σημαία στα οχήματά σας” λένε Κίνα και ΗΠΑ στους πολίτες τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουκρανία εξέδωσε προειδοποίηση προς τους πολίτες της στη χώρα, καλώντας τους να τοποθετήσουν την κινεζική σημαία στα οχήματά τους για λόγους ασφαλείας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία έχει επιδεινωθεί δραματικά. Υπήρξαν βομβαρδισμοί σε πολλές πόλεις και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη», σημειώνει η πρεσβεία. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους πολίτες να μείνουν σπίτι και μακριά από παράθυρα ή τζάμια, προειδοποιώντας ότι μπορεί να συμβούν «σοβαρές ταραχές» στους δρόμους.

Πρόσθεσε ότι εάν Κινέζοι υπήκοοι οδηγούν στους δρόμους, «η κινεζική σημαία μπορεί να τοποθετηθεί σε ορατό μέρος του αμαξώματος του αυτοκινήτου».

Ζήτησε επίσης από τους Κινέζους υπηκόους να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην κατάσταση, να παραμείνουν σε επαφή με κινεζικές οργανώσεις του εξωτερικού και «να απλώσουν το χέρι βοηθείας ο ένας στον άλλον για να αντικατοπτρίζουν την εικόνα του κινεζικού λαού και τη δύναμη της Κίνας».

 

Συμβουλές προς τους Αμερικανούς της Ουκρανίας

Και η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κίεβο εξέδωσε προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς στην Ουκρανία να «αναζητήσουν καταφύγιο» εξαιτίας των ρωσικών επιθέσεων σε ορισμένες μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας.

«Υπάρχουν αναφορές για ρωσικές επιθέσεις σε στόχους σε μια σειρά από μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, όπως το Κίεβο, το Χάρκοβο, την Οδησσό, το Ιβάνο-Φρανκίβσκ και τη Μαριούπολη» ανέφερε η πρεσβεία στο Twitter.
Ακολούθως, συνιστάται στους πολίτες των ΗΠΑ στην Ουκρανία να καταφύγουν σε ασφαλή μέρη και να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες:

  • Εάν ακούσετε μια δυνατή έκρηξη ή εάν ενεργοποιηθούν οι σειρήνες, αναζητήστε αμέσως κάλυψη.
  • Εάν βρίσκεστε σε ένα σπίτι ή ένα κτίριο, πηγαίνετε στο χαμηλότερο επίπεδο της κατασκευής με τους λιγότερους εξωτερικούς τοίχους, παράθυρα και ανοίγματα. Κλείστε όλες τις πόρτες και καθίστε κοντά σε έναν εσωτερικό τοίχο, μακριά από παράθυρα ή ανοίγματα.
  • Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, αναζητήστε αμέσως κάλυψη σε σκληρή και γερή κατασκευή. Εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, ξαπλώστε και καλύψτε το κεφάλι σας με τα χέρια σας».

 

[Πηγή: lifo.gr και iefimerida.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ