Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Οικονομία: Νέα πτώση τιμών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Πτώση τιμών κατά 4,1% στα 55,8 ευρώ ανά μεγαβατόρα 

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκαν την Τετάρτη 25/1 οι τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, στα 55,8 ευρώ και στα 79,5 δολάρια, αντίστοιχα.

Οι τιμές αναλυτικά:

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη κινήθηκαν πτωτικά κατά 4,1% στα 55,8 ευρώ ανά μεγαβατώρα, στα μηναία προθεσμιακά συμβόλαια στην αγορά της Ολλανδίας (TTF) στις 16:14 μμ, με την υποχώρηση να αποδίδεται στην «τεράστια αβεβαιότητα» σχετικά με την κινεζική ζήτηση για LNG, η οποία θα μπορούσε να αυξηθεί μετά τις διακοπές της κινέζικης Πρωτοχρονιάς, όπως σχολιάζουν σχετικά οι αναλυτές.

Παράλληλα, η υποχώρηση στο πετρέλαιο «έρχεται» από την άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και τις ανησυχίες για την παγκόσμια ύφεση. Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της Goldman Sachs αναμένουν ότι τα εμπορεύματα όπως το αργό πετρέλαιο, τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου, το LNG και η σόγια θα αυξηθούν λόγω της ανάκαμψης της κινεζικής ζήτησης.

Σε αυτό το κλίμα, το μπρεντ έχασε 0,3%, φτάνοντας ενδοσυνεδριακά στα 85,8 δολάρια ανά βαρέλι. Αντίστοιχα, το αμερικανικό αργό (WTI) έπεσε κατά 0,35% στα 79,8 δολάρια, ενδοσυνεδριακά, πριν επιστρέψει οριακά πάνω από τα 80 δολάρια/βαρέλι.

Σύμφωνα με αναλυτή του OANDA, η οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε ακόμη να ανατραπεί και ορισμένοι έμποροι ενέργειας εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι σχετικά με το πόσο γρήγορα θα ανακάμψει η ζήτηση αργού στην Κίνα αυτό το τρίμηνο.

Σημαντική θα είναι αυτή την εβδομάδα, καθώς οι έμποροι παρακολουθούν τις ανακοινώσεις για τα εταιρικά οικονομικά στοιχεία, προσφέροντας ενδείξεις για την υγεία των οικονομιών σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

Πηγή: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ