Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Μετάλλαξη Όμικρον: Ματαιώνονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Λονδίνο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ανακοίνωση προέβη το βράδυ της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Σάντικ Κάν καθώς λόγω της ραγδαίας αύξησης  των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον στην Βρετανία ματαιώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις που επρόκειτο να γίνουν στην πρωτεύουσα την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της χώρας Σάντικ Κάν αντί για την εκδήλωση, θα μεταδοθεί από το BBC μια «εντυπωσιακή εκπομπή» στην οποία θα γίνεται αναφορά στα σημαντικότερα γεγονότα του 2021.

«Με τις μολύνσεις της Covid-19 σε επίπεδα ρεκόρ στην πόλη μας και στο Ηνωμένο Βασίλειο, είμαι αποφασισμένος (…) να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να ανακόψω την εξάπλωση της νέας παραλλαγής και να φροντίσω να μην επιβαρυνθούν οι υπηρεσίες» υγείας, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν θα οργανώσουμε την εκδήλωση με συμμετοχή 6.500 ανθρώπων στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς», εξήγησε. «Είναι πολύ απογοητευτικό για πολλούς Λονδρέζους, αλλά πρέπει να πάρουμε τα σωστά μέτρα για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού», επέμεινε.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ