Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Κωνσταντινούπολη: Νέο θερμό επεισόδιο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ – Οι ισχυρισμοί Σοϊλού και η απάντηση των Ελλήνων βουλευτών

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέο σοβαρό επεισόδιο μεταξύ Ελλήνων βουλευτών με Τούρκο υπουργό, σημειώθηκε στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά την χθεσινή αντιπαράθεση που είχαν οι Έλληνας βουλευτές Μανούσος ΒολουδάκηςΣπήλιος Λιβανός και Θεοδώρα Τζάκρη με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, σήμερα τη σκυτάλη των προκλήσεων πήρε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Κατά τη δεύτερη ημέρα εργασιών της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Σοϊλού κατηγόρησε ξανά την Ελλάδα για συστηματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο. Μάλιστα, επέρριψε ευθύνες και στην Frontex, ζητώντας να καταργηθεί. Παράλληλα, επανέλαβε τις αιτιάσεις Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα βοηθά το PKK και πως υποθάλπει τρομοκράτες, όπως η Σουηδία και η Φινλανδία.

Οι Έλληνες βουλευτές απάντησαν εκ νέου στις αιτιάσεις του Τούρκου υπουργού, λέγοντάς του ότι ότι αυτός που εργαλειοποιεί τους μετανάστες είναι η Τουρκία και θύμισαν τα γεγονότα του Έβρου το 2020, όπως και τη στάση της Τουρκίας με τους μετανάστες στη Λευκορωσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ