Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Κορωνοϊός: Νέα εμφάνιση Μακρόν με βίντεο για να καθησυχάσει τους Γάλλους [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι είναι καλά, μία ημέρα αφότου βρέθηκε θετικός στο τεστ για τον νέο κορωνοϊό.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ένα βίντεο από το γραφείο του, όπου παραμένει σε απομόνωση, αφότου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Φαίνεται χλωμός και με τραβηγμένα χαρακτηριστικά, ενώ βρίσκεται στη Λα Λαντέρν, μια κατοικία που τίθεται στη διάθεση των Γάλλων προέδρων, στις Βερσαλλίες, σε απομόνωση.

Βιντεοσκοπώντας ο ίδιος τον εαυτό του και φορώντας ζιβάγκο, ο Γάλλος πρόεδρος απευθύνθηκε στον γαλλικό λαό. «Χθες το πρωί διαγνώστηκα θετικός στον κορωνοϊό. Αφότου βίωσα τα πρώτα συμπτώματα, έκανα το τεστ και, αφού βρέθηκα θετικός, απομονώθηκα, όπως επιτάσσουν οι κανόνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, και σημείωσε πως καταγράφηκε στην εφαρμογή προκειμένου να ενημερωθούν οι στενές επαφές του.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για τα μηνύματα που μου στείλατε και να σας καθησυχάσω. Πάω καλά, έχω τα ίδια συμπτώματα με χθες, κόπωση και πονοκέφαλο, όπως εκατοντάδες χιλιάδες από εσάς που μολύνθηκαν από αυτόν τον ιό», είπε στη συνέχεια ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Θα σας ενημερώνω καθημερινά για την εξέλιξη της ασθένειας, δεν υπάρχει κάποιος λόγος αυτή να επιδεινωθεί, ωστόσο θα σας ενημερώνω με τον πιο διαφανή τρόπο», είπε επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Για τα υπόλοιπα συνεχίζω να εξασκώ τα καθήκοντά μου σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τους συνεργάτες μου» σημειώνει επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος παραδέχεται πως κάποιες από τις αρμοδιότητές του έχουν επιβραδυνθεί.

«Μια στιγμή αβλεψίας», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν

«Συνεχίστε να προσέχετε. Χθες διαγνώστηκα θετικός, παρότι είμαι ιδιαίτερα προστατευμένος, προσέχω πολύ, κρατάω αποστάσεις, φοράω μάσκα, βάζω αντισηπτικό τακτικά και παρ’ όλα αυτά μολύνθηκα από τον ιό», είπε κλείνοντας ο Μακρόν.

«Χωρίς αμφιβολία, μια στιγμή αβλεψίας, μια στιγμή ατυχίας ίσως, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα» συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος, καθώς έχουν έρθει στο φως πληροφορίες για ένα δείπνο που ενδεχομένως να αποτέλεσε την αφορμή για τη διάδοση του κορωνοϊού.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, να είμαστε προσεκτικοί και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον», συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Βίντεο: Μήνυμα Μακρόν στους Γάλλους πολίτες

«Βασίζομαι σε εσάς, κανείς δεν είναι υπεράνω αυτού του ιού. Κανείς! Πρέπει να αντισταθούμε μαζί, το εμβόλιο θα έρθει. Καλή τύχη!», είπε, κλείνοντας, ο Εμανουέλ Μακρόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ