Ο αστυνομικός ανταποκρίθηκε σε μια κλήση για περιστατικό σε ένα μονοπάτι ανατολικά της Placerville. Ένας άνδρας και μια γυναίκα περπατούσαν με τα δύο μικρά παιδιά τους, που βρίσκονταν σε καροτσάκι, και είχαν μαζί τους τα δύο σκυλιά τους.

Ένα ενήλικο λιοντάρι τους ακολούθησε για περίπου 10 λεπτά. Μόλις έφτασε ο αστυνομικός, βρήκε το λιοντάρι πολύ κοντά τους να τους απειλεί. Η πρώτη του επιλογή ήταν να του φωνάξει, αλλά το αιλουροειδές άρχισε να περπατά προς το μέρος του, αυξάνοντας την ταχύτητα του.

Σε μια τελευταία προσπάθεια να τρομάξει το ζώο, ο αστυνομικός πυροβόλησε στο έδαφος μπροστά από το λιοντάρι. Το λιοντάρι δεν πτοήθηκε. Φάνηκε να γίνεται απειλητικό κι επικίνδυνο.

«Ο αστυνομικός δεν είχε άλλη επιλογή από το να εξουδετερώσει το ζώο», ανέφερε το γραφείο του σερίφη στο Facebook, σε ένα περιστατικό που χαρακτηρίστηκε αναπόφευκτο.

Το ψόφιο λιοντάρι μελετάται από το Υπουργείο Άγριας Ζωής της Καλιφόρνια για να διαπιστωθεί ποιοι ήταν οι λόγοι της «ασυνήθιστης συμπεριφοράς» του.

Είναι άγνωστο ακριβώς πόσα λιοντάρια βουνού κατοικούν στην Καλιφόρνια, αλλά οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από 4.000 έως 6.000. Οι εμφανίσεις των λιονταριών στην Καλιφόρνια δεν είναι ασυνήθιστες, αλλά οι επιθέσεις είναι σπάνιες, με έξι θανατηφόρα περιστατικά να έχουν καταγραφεί από το 1890.

«Στις περισσότερες περιπτώσεις, το άτομο ήταν μόνο του όταν συνέβη η επίθεση», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Γραφείου Αλιείας και Άγριας Ζωής. «Η τελευταία τεκμηριωμένη επίθεση λιονταριού συνέβη τον Ιούνιο του 2020 στην κομητεία του Σαν Ντιέγκο.»