Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Εισβολή στην Ουκρανία: Οβίδες διασποράς στο Μικολάιφ, πυραυλική επίθεση στην Οδησσό

Δημοσιεύθηκε

στις

Σχεδόν πέντε μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και η Ρωσία συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τον βομβαρδισμό της χώρας, με τους Ρώσους να χρησιμοποιούν οβίδες διασποράς στο Μικολάιφ.

Τη Δευτέρα οι δυνάμεις της Ρωσίας συνέχισαν τους βομβαρδισμούς πόλεων σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, με τους πιο έντονους να καταγράφονται στο Σούμι (βόρεια) και στο Μικολάιφ (νότια), ενώ εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και σπίτια καταστράφηκαν από ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, όπως δήλωσε ο Ολεξίι Ματσούλεβιτς, εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης.

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με οβίδες διασποράς τη Δευτέρα (19.7.2022) το Μικολάιφ, στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους και προκαλώντας ζημιές σε σπίτια, σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Ολεξάντρ Σένκεβιτς στο διαδίκτυο.

Εκρήξεις από νάρκες και οβίδες αναφέρθηκαν στην περιοχή Σούμι (βόρεια) από τον Νμίτρο Ζιβίτσκι, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, μέσω ανάρτησης στο Telegram.

Ο ουκρανός στρατηγός Βαλερί Ζαλούζνι ανέφερε ότι τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς έχουν συμβάλει στη «σταθεροποίηση της κατάστασης» κάνοντας λόγο για «σημαντικά πλήγματα σε κέντρα διοίκησης του εχθρού, αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων».

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού διέταξε τους στρατηγούς να δώσουν προτεραιότητα στην καταστροφή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και των όπλων πυροβολικού της Ουκρανίας στον απόηχο επιθέσεων κατά των ρωσικών γραμμών ανεφοδιασμού.

Το πρακτορείο Reuters σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις αναφορές από το πεδίο των μαχών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ