Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Αφγανιστάν: Τραγωδία από τα 5,9 ρίχτερ – Αυξάνονται κατά εκατοντάδες οι νεκροί – 950 μέχρι στιγμής

Δημοσιεύθηκε

στις

Αδιανόητη είναι η τραγωδία που έχει προκαλέσει ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 950!

Σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών του Αφγανιστάν, άλλοι 610 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα, και έγινε αισθητός όχι μόνο στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, αλλά ακόμα και σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 χιλιομέτρων, μέχρι δηλαδή στην Ινδία!

Ο σεισμός είχε επίκεντρο περίπου 44 χιλιόμετρα από την πόλη Χοστ (πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας), στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν.

«Δυστυχώς χθες το βράδυ σημειώθηκε ισχυρός σεισμός σε τέσσερις περιοχές της επαρχίας Πακτίκα, από τον οποίο σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εκατοντάδες συμπολίτες μας και καταστράφηκαν δεκάδες σπίτια», ανέφερε ο Μπιλάλ Καρίμι, εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, στο Twitter.

«Καλούμε όλες τις υπηρεσίες αρωγής να στείλουν αμέσως ομάδες στην περιοχή για να αποτραπεί περαιτέρω καταστροφή», πρόσθεσε.

Φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κατεστραμμένα σπίτια στους δρόμους ενός χωριού. Τοπικές πηγές από την επαρχία Πακτίκα ανέφεραν ότι λόγω του σεισμού σημειώθηκε κατολίσθηση.

Το Αφγανιστάν πλήττεται συχνά από σεισμούς, κυρίως στον ορεινό όγκο του Χιντού Κους που βρίσκεται πάνω στο σημείο που ενώνονται δύο τεκτονικές πλάκες, η ευρασιατική και η ινδική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ