Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Κοινωνικές δράσεις στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ομάδες εφήβων και σεμινάρια γιαγονείς

Δύο σημαντικές δράσεις που αφορούν γονείς και νέους ξεκινούν από τις κοινωνικές υπηρεσίες και το κέντρο πρόληψης “ΣΤΑΘΜΟΣ” στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου. Πρόκειται για τις ομάδες εφήβων και για τα σεμινάρια για γονείς.

Πιο συγκεκριμένα, η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε νέους ηλικίας 14 έως 18 ετών για να πλαισιώσουν ομάδες εφήβων. Πρόκειται για μία δράση που έχει πραγματοποιηθεί με επιτυχία στο παρελθόν και αφορά ομάδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης εφήβων για θέματα που τους απασχολούν και τους προβληματίζουν.
Οι συναντήσεις της ομάδας εφήβων θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, απογευματινή ώρα στο κτίριο 1 των Δημοτικών Σφαγείων στον Ταύρο (Επταλόφου 2). Η συμμετοχή στις ομάδες εφήβων είναι δωρεάν. Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να επεξεργαστούν ζητήματα που τους ενδιαφέρουν μέσω συζητήσεων, βιωματικών δράσεων, επισκέψεων, θεατρικού παιχνιδιού, κλπ.  Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα τηλέφωνα: 2103462125 και 2103463116. Προκειμένου να ενημερωθούν οι νέοι του Δήμου μας θα διανεμηθεί και σχετικό έντυπο.

Και σεμινάρια για γονείς
Παράλληλα, το Κέντρο Πρόληψης “ΣΤΑΘΜΟΣ” των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου, λόγω υψηλής προηγούμενης συμμετοχής, διοργανώνει ξανά κύκλο δωρεάν σεμιναρίων για γονείς με θέματα: “η Επικοινωνία στην Οικογένεια”, “Πρόληψη των εξαρτήσεων” και “το μεγάλωμα του παιδιού στις διάφορες φάσεις του”.
Το σεμινάριο ξεκινά τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 10.00πμ, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης “ΣΤΑΘΜΟΣ”, Π. Γρηγορίου Ε΄ 65, Καλλιθέα (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Καλλιθέας). Οι συναντήσεις είναι δίωρες εβδομαδιαίες, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2109537215-6 και 2109533488 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2013 από τις 9.00πμ έως τις 2.00 μμ.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, k. Ανδρέας Ευθυμίου, με αφορμή τις παραπάνω δράσεις, δήλωσε: “Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς να μπορούν να εκφράζουν τις ανησυχίες τους και να μπορούν να βρίσκουν απαντήσεις από καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό πάνω σε θέματα που τους απασχολούν και τους προβληματίζουν. Ειδικά τη σημερινή εποχή που οι απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας οδηγούν πολλές φορές τους νέους αλλά και τους μεγαλύτερους σε απόγνωση ή λανθασμένες κινήσεις, η γνώση και η εκπαίδευση σε συγκεκριμένους τομείς μπορεί να είναι αυτή που θα δώσει τη λύση. Αυτή την ανάγκη προσπαθούν να καλύψουν οι κοινωνικές υπηρεσίες μας με τα παραπάνω σεμινάρια, καλώντας γονείς και παιδιά να ενταχθούν σε ομάδες ικανές να τους κατευθύνουν μέσα από τη συζήτηση στα βήματα εκείνα που θα προσφέρουν καλύτερες επιλογές ζωής.”
                                            

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ