Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμος Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρών στην τελετή παράδοσης

της Ολυμπιακής Φλόγας ο Δήμαρχος

Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 του Λονδίνου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και της Πριγκίπισσας του Ηνωμένου Βασιλείου Άννα, παρέστη και ο Δήμαρχος της πόλης του Αμαρουσίου, γενέτειρας του πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη «Σπύρου Λούη» και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης.

Παρά την καταρρακτώδη βροχή αρκετές χιλιάδες πολιτών, αθλητικά στελέχη της χώρας μας και εθελοντές συνέρρευσαν στο Καλλιμάρμαρο για να υποδεχθούν την Ολυμπιακή Φλόγα και να ευχηθούν καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα που θα μετάσχει το καλοκαίρι στους αγώνες του Λονδίνου, με κύριο σύνθημα «Ελλάδα μπορείς να τα καταφέρεις».             
Το Ιερό Φως παρέδωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος στην Πριγκίπισσα Άννα, κόρη της Βασίλισσας Ελισάβετ παρουσία του Πρόεδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βρετανίας Λόρδου Σεμπάστιαν Κόε, ο οποίος εκ μέρους του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους Έλληνες.                 
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας Χριστίνα Γιαζτζίδου ήταν η πρώτη λαμπαδηδρόμος που μπήκε στο Στάδιο με την Ολυμπιακή Φλόγα. Επόμενος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Βασίλης Τσολακίδης, παγκόσμιος πρωταθλητής ενόργανης γυμναστικής, ο οποίος έδωσε τη Φλόγα στην Αλεξάνδρα Τσιάβου παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας.    
Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας άναψε το βωμό του Σταδίου μαζί με τον Λι Νινγκ έναν εκ των κορυφαίων αθλητών στην ιστορία της γυμναστικής .
Παρόντες στο Καλλιμάρμαρο ήταν επίσης ο Υπουργός Αθλητισμού των Ολυμπιακών Αγώνων της Βρετανίας Χίου Ρόμπερτσον, ο διάσημος ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρς Τζόνσον. Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου παραβρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας κος Νικόλας Αλεπούς.                      

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ