Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Εορτασμοί για τα Κούλουμα με μουσική, χορό και φαγητό

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπαίθριες γιορτές σε Ηράκλειο και Κηφισιά

Τα πατροπαράδοτα Κούλουμα ετοιμάζονται να γιορτάσουν και φέτος δήμοι της περιοχής με μεγάλες ανοιχτές εκδηλώσεις συνοδεία μουσικής και σαρακοστιανών εδεσμάτων, καιρού επιτρέποντος, την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου. 

• Ηράκλειο Αττικής
Η καθιερωμένη εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου θα γίνει και φέτος Στον Πράσινο Λόφο (Ευτυχίας και Κολοκοτρώνη) με ώρα έναρξης στις 11.00 π.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιχνίδια για τα παιδιά, μπαλονοκατασκευές, τσουλήθρες, Παραδοσιακές εκδηλώσεις, Το χορευτικό συγκρότημα “Ειρήνη” Το Γαϊτανάκι και βέβαια παραδοσιακούς μεζέδες και εδέσματα καθώς και πολύ κρασί Ο Δήμος Ηρακλείου προσκαλεί τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισσες σε μια μεγάλη γιορτή, σαν μια μεγάλη παρέα: “Αποχαιρετάμε την Αποκριά, γλεντάμε όλοι μαζί, ξεχνάμε για λίγο τις δυσκολίες!”.  Αξίζει να αναφερθεί πως το κόστος της εκδήλωσης καλύπτεται αποκλειστικά από χορηγίες.

• Κηφισιά

Ο Δήμος Κηφισιάς προσκαλεί τον κόσμο την Καθαρά Δευτέρα και ώρα 11:00 έως 14:00 στην καθιερωμένη εκδήλωση “ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2012” στο πάρκο της πλατείας “Ηρώων Πολυτεχνείου” στη Νέα Κηφισιά.  Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ζωντανή μουσική από το συγκρότημα “ΠΑΥΣΙΛΙΠΟΝ” και παραδοσιακούς χορούς από το επίλεκτο χορευτικό τμήμα του Ν.Π.Δ.Δ. “Δημήτριος Βικέλας” του Δήμου Κηφισιάς καθώς και από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας . Στην εκδήλωση θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα. “Βασικός στόχος του Δήμου Κηφισιάς στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας είναι η ανάδειξη και η προσφορά ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων στο σύνολο των πολιτών της Πόλης, γιατί ο πολιτισμός δεν πρέπει να είναι προνόμιο των λίγων αλλά όλων” αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου. 

 

• Αναβολή στη Μεταμόρφωση 

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης ανακοίνωσε πως βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να  ματαιώσει την προγραμματισμένη γιορτή για τα Κούλουμα “λόγω του άστατου και βροχερού καιρού που προβλέπει η ΕΜΥ για την Καθαρά Δευτέρα” όπως σημειώνεται.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ