Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ευχές για μια καλύτερη χρονιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πίτα της έκοψε η «Ρουμελιώτικη Εστία Νέας Ιωνίας»

Πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση και η ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτι-κης πίτας, του Συλλόγου «ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ» σε κοσμικό κέντρο της περιοχής με ζωντανή ορχήστρα και πλούσιο μενού.
H εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από την αθρόα προσέλευση μελών και φί-λων του Συλλόγου, την ευχάριστη  ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε μεταξύ τους, καθώς και το γλέντι που ακολούθησε.

Ο πρόεδρος του Συλ-λόγου κ. Κώστας Βελιανίτης  κόβοντας το πρώτο κομμάτι της πίτας ευχήθηκε καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία και αφιέρωσε το κομμάτι στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κατάσταση του τόπου μας.
Στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου, ο πρόεδρος έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έτους που πέρασε, με πάρα πολλές εκδηλώσεις, ομιλί-ες, εκδρομές, επισκέψεις σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα και γηροκομεία και εκτός του Δήμου, προσφέροντας τρόφιμα, ιματισμό, φάρμακα για τους Γιατρούς του Κόσμου και μεγάλη προσφορά στην κοινωνική πολιτική του Δήμου μας με νωπά τρόφιμα και διάφορα είδη τροφίμων στο νεοϊδρυθέν κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου που θα ανακουφίσει τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και επίσης με χρηματική ενίσχυ-ση στη Στέγη Ανηλίκων του Δήμου Νέας Ιωνίας.
Επίσης, ο σύλλογος συυμετείχε σε δενδροφυτεύσεις στα Τουρκοβούνια, στις διαβουλεύσει και σε κάθε κάλεσμα του Δήμου. Επίσης συνεργάστηκε με άλλους Ρουμελιώτικους Συλλόγους των γύρω Δήμων και πολι-τιστικούς Συλλόγους της Νέας Ιωνίας με στόχο τη διατήρηση των ηθών και εθίμων της πατρίδας μας.
Ακολούθως κομμάτι έκοψε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας» και επίτιμος πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ κ. Χάρης Σαπουν-τζάκης, με ευχές για καλή χρονιά και συγχαρητήρια για την δραστηριότητα του Συλλόγου τονίζοντας ότι  δραστηριοποιείται στα δρώμενα της Νέας Ιωνίας και όχι μόνο.
Κομμάτια πίτας επίσης έκοψαν, ο Ρουμελιώτης ιατρός και πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ Αθηνών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ρουμελιώτικης Εστίας κ. Αθανάσιος Αποστολόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου για την προστασία του περιβάλλοντος από τις νέες τεχνολογίες κα Βασιλική Τζαμαλούκα, η Γραμματέας της επιτροπής Κοι-νωνικής Συμπαράστασης του 4ου Συστήματος προσκόπων Περισσού, κα Ευθυμία Βελιανίτη, ο πρόεδρος της Διαδημοτικής πολιτιστικής ένωσης κος Ιωάννης Δαρμογιάννης, η πρόεδρος του πολιτιστικού καλλιτεχνικού Συλλόγου «Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» κα Μαρία Τεννέ, ο Γενικός  Γραμματέας του Γυμναστικού Συλλόγου «ΑΝΑΤΟΛΗ» κος Γεώργιος Κουφάκος.
Κατά τη διάρκεια της συνεστιάσεως επίσκεψη έκανε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης  μαζί με τον Αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής κ. Γιάννη Κολμανιώτη και τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας και πρασίνου κ. Φώτη Τσοπάνογλου. Επίσης ήρθε και ο Δημοτικός Σύμ-βουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας και εκπρόσωπος των εργαζομένων του Νοσοκομείου «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ», κ. Ιωάννης Λαζαρίδης.
Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
Η εκπρόσωπος του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, κα Ελένη Μπαρλή, ο πρώην διευθυντής του ΟΓΑ  κος Παναγιώτης Πετρούλιας, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πάργας κ. Κώστας Έξαρχος και ο πρώην αντιπρόεδρος του Ρουμελιώτικου Συλλόγου «Αθανάσιος Διάκος» κ. Β. Πελεκάνος. Το κέφι είχε ανάψει για τα καλά  με χορούς, τσάμικα, συρτά και από όλα τα παραδοσιακά τραγούδια  και η εξαίρετη ζωντανή μουσική από την ορχήστρα μας ικανοποίησε όλους. Το νόμισμα που είχε η πίτα ήταν ένα δώρο προσφορά του κοσμηματοπωλείου της Νέας Ιωνίας κου Ιωάννη Ευαγγέλου Εμβαλωμένου,  τον οποίο και ευχαριστεί ο σύλλογος.

          

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ