Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ενημερωτικό δελτίο της συνέλευσης κατοίκων της περιοχής του Ηρακλείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τι γίνεται στο Kάτω Ψαλίδι;

Αυθόρμητη συγκέντρωση 25 κατοίκων της περιοχής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής Κάτω Ψαλίδι έγινε πριν λίγες ημέρες. Στη   συζήτηση που ακολούθησε έγινε ενημέρωση γιά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το χαράτσι και κατάληξε ομόφωνα:

“- δεν πληρώνουμε το χαράτσι                                                          
– συλλογή υπογραφών στο ψήφισμα του δ.συμβουλίου.
– κάλεσμα νέας συγκέντρωσης, που μοιράστηκε στη γειτονιά
Στη συνέχεια έγινε νέα συγκέντρωση την Κυριακή 27 Νοεμβρίου με 60 άτομα την ονομάζουν «συνέλευση κατοίκων κ. Ψαλιδίου» και ψηφίζουν ομόφωνα
– όχι στο χαράτσι
– μαζεύονται οι πρώτες υπογραφές (στη διάρκεια της συνέλευσης 58, πολλοί άλλοι γείτονες τις πήγαν μόνοι τους στο δήμο, δε μπορούν να υπολογιστούν)
– ανάρτηση αεροπανό στη Μαρίνου Αντύπα
ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ/ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Κ. ΨΑΛΙΔΙΟΥ
– συντονισμό με ανάλογες κινήσεις πολιτών στο δήμο μας”
Στη συνέλευση της 27/11 πολλοί, τουλάχιστον 12, πήραν το λόγο και όλοι εντόπισαν το άδικο και παράλογο του χαρατσιού και την ανάγκη άρνησης της καταβολής του. Οι ομιλίες τους ήσαν περιεκτικές και σύντομες Ιδιαίτερα επισήμαναν:
“- ότι η κυβέρνηση και το κράτος καταπατούν σύνταγμα και νόμους και παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη
( Βενιζέλος-απόφαση δικαστηρίου Καλαμάτας) ενώ η αντίσταση των πολιτών θεωρείται παράνομη.
– την ανάγκη να εντάξουμε στους στόχους μας την αντιμετώπιση όλων των αντιλαικών και άδικων οικονομικών μέτρων, κυρίως περικοπές μισθών/συντάξεων και απολύσεις (εφεδρεία)
– να αναζητήσουμε τρόπους αλληλεγγύης ανάμεσα στους πληττόμενους γείτονες (λόγω ανεργίας, περικοπών κλπ)
– να επιδιώξουμε το συντονισμό με ανάλογες κινήσεις στο δήμο μας και ευρύτερα
– την αντίφαση στην απόφαση του δημ.συμβουλίου όπου από τη μιά το «τέλος ακίνητης περιουσίας» χαρακτηρίζεται χαράτσι, όμως φτάνει μέχρι του σημείου της νομικής υποστήριξης και δε καταλήγει στη μέχρι τέλους υποστήριξη των δημοτών αν μας  κόψουν το ρεύμα, δηλαδή στην επανασύνδεσή του.
– το χαράτσι δεν είναι έκτακτο αλλά μόνιμο μέτρο που θα ισχύσει και τα επόμενα χρόνια, δηλαδή νοικάρηδες στα σπίτια μας. Το ίδιο ισχύει και με το άλλο χαράτσι, το φόρος «αλληλεγγύης», όπως και τα χαράτσια που θα επιβληθούν από το 2012 γιά τα 7 δις. Κι όλα αυτά γιά τις τράπεζες-τοκογλύφους
Καλούμε σε επόμενη συνέλευση την Κυριακή 4/12 στη πλατεία της οδού Φολεγάνδρου, γιά να δώσουμε μορφή και να οργανώσουμε τα παραπάνω. Ιδιαίτερα το συντονισμό σε επίπεδο Δήμου”

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ