Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργάνωσε ο Σύλλογος “Ιωνία”

Δημοσιεύθηκε

στις

Μνήμες από τον ερχομό των προσφύγων σε Πεύκη και Λυκόβρυση

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε  την επιστημονική  ημερίδα  του Συλλόγου Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «ΙΩΝΙΑ» με θέμα : Μεταναστεύσεις από τον Ελλαδικό χώρο στη Μικρά Ασία διά μέσου του Αιγαίου.
Η ημερίδα διοργανώθηκε σε συνεργασία  του Συλλόγου με το τμήμα Λαογραφικής Έρευνας της Ακαδημίας  και του Ιδρύματος  Μείζονος Ελληνισμού.

 

Τις εργασίες χαιρέτησε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, κ. Δημήτρης Φωκιανός ενώ έγιναν εξαιρετικές εισηγήσεις με σημαντικό επιστημονικό ενδιαφέρον.
Με ξεχωριστό ενδιαφέρον  παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες  την εισήγηση για την ταυτόχρονη εγκατάσταση προσφύγων από την Μικρά Ασία στις περιοχές της Λυκόβρυσης και της Πεύκης  μετά την απαλλοτρίωση του τσιφλικιού Δημητρίου Κάσδαγλη. Η στιγμή αυτή σηματοδοτεί και την κοινή αφετηρία του ενιαίου πια Δήμου ενώ άφησε πίσω της και προβλήματα, από τον τρόπο απαλλοτρίωσης , που ταλανίζουν μέχρι σήμερα  τον Δήμο  Λυκόβρυσης – Πεύκης. Η συγκεκριμένη εισήγηση, προέρχεται από την ανάθεση από το Πνευματικό Κέντρο του πρώην Δήμου Λυκόβρυσης στο Ίδρυμα  Μείζονος Ελληνισμού για τη συγγραφή της Ιστορίας της περιοχής. Η ιστορία της δημιουργίας των δύο πρώην Δήμων Λυκόβρυσης και Πεύκης σε ένα ενιαίο χώρο της ευρύτερης περιοχής και τα κοινά προβλήματα ,δείχνουν και τη λογική της συνένωσης των δύο δήμων στα πλαίσια του Καλλικράτη.
Η οργάνωση της εκδήλωσης στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» του Δήμου ήταν άψογη χάρη στις προσπάθειες του Δ.Σ. του Συλλόγου και ιδιαιτέρως  της Προέδρου κας Μηλοπούλου και του Αντιπροέδρου του Συλλόγου κ. Ζαχαριάδη, όπως επισημαίνεται στο ενημερωτικό δελτίο τύπου του συλλόγου.
 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ