Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

Με σκοπό την προστασία και διασφάλιση της δημόσιας υγείας, από νοσήματα που μεταδίδονται με τα κουνούπια, ο Δήμος μας, για την αντιμετώπιση  της έντονης κατά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο παρουσίας των κουνουπιών στην πόλη μας, υλοποιεί πρόγραμμα καταπολέμησης τους, με κατάλληλους ψεκασμούς, σε σημεία που έχουν εντοπιστεί – αξιολογηθεί και καταγραφεί, ως βασικές εστίες ανάπτυξής των εντόμων αυτών.

Με δεδομένο ότι η ύπαρξη στάσιμων νερών είναι η κύρια και μοναδική εστία ανάπτυξης των κουνουπιών, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση του προβλήματος στην περιοχή του Ρέματος της Πικροδάφνης, που αποτελεί και την σοβαρότερη εστία στην πόλη μας. Οι ψεκασμοί, ανάλογα και με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, λογικά, θα συνεχιστούν έως και τον Οκτώβριο. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται, είναι ήπιας μορφής, (ρυθμιστές ανάπτυξης), εγκεκριμένα από το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ η μέθοδος εφαρμογής τους, γίνεται, με τον πιο ήπιο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, αφού ψεκάζονται εξ επαφής, μόνο υγρές στάσιμες επιφάνειες, που αποτελούν εστίες πολλαπλασιασμού του εντόμου.
Η υλοποίηση του προγράμματος, γίνεται υπό την οργάνωση και επίβλεψη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου μας και τον υπεύθυνο γεωπόνο κ. Δημήτρη Κολυμπίρη.
Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι διάσπαρτα μέσα στην πόλη μας υπάρχουν πολλές μικροεστίες ανάπτυξης των κουνουπιών (ακόμα και τα βάζα με νερό στο σπίτι μας), σε ιδιόκτητους χώρους , στους οποίους ο Δήμος δεν μπορεί να επέμβει.
Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου θα πρέπει να συνδράμουμε όλοι, συντονισμένα με συγκεκριμένη μεθοδολογία.
Γι αυτό ενημερώνουμε ότι ο Δήμος και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος – Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, είναι στην διάθεση των πολιτών, (τηλ. 2109901739 και 2109940900) προκειμένου να δώσει χρήσιμες πληροφορίες, για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.
Ευχαριστούμε θερμά τους δημότες Ηλιούπολης, που με τις χρήσιμες πληροφορίες τους, συνδράμουν ουσιαστικά και αποφασιστικά στην καταπολέμηση των κουνουπιών

Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής
Κώστας Σεφτελής

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ