Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Πολύτιμα μαθήματα που σώζουν ζωές στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκπαίδευση πολιτών από διασώστες και γιατρούς

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 18 Ιουνίου στην πλατεία Σημηριώτη της Νέας Ιωνίας το πρόγραμμα ανοικτής καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης παιδιών και ενηλίκων που διοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Δομών Υγείας (ΔΔΥ)  των ΟΤΑ. Η συμμετοχή των δημοτών και ο ενθουσιασμός τους, ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών, αφού στο πρόγραμμα συμμετείχαν πάνω από 500 πολίτες.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο, στη βασική υποστήριξη της Ζωής και στην απινίδωση σε ενήλικες, καθώς και στην βασική υποστήριξη της Ζωής και στην αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά. Την ικανοποίησή της για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου εξέφρασε σε δήλωσή της η Δημοτική Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΔΥ, κα Λίτσα Αμανατίδου-Χατζηαπαυλή. “Αυτό μας υποχρεώνει, να υλοποιούμε τέτοιου είδους προγράμματα.

Προγράμματα, που ουσιαστικά, δεν επιβαρύνουν τα οικονομικά του Δήμου μας. Εκείνο που χρειάζεται μόνο, είναι φροντίδα και αγάπη για τον άνθρωπο. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας και την κοινωνία μας” τονίζει η κα Αμανατίδου η οποία ευχαριστεί τους διασώστες, τις τέσσερις παιδιάτρους και την Αναισθησιολόγο, που από τις 9 το πρωί, έως τις 4 το απόγευμα, έδιναν μαθήματα στους συμπολίτες μας, όπως επίσης και τους συνεργάτες της, στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας – Προληπτικής Ιατρικής και Αγωγής Υγείας του Δήμου Νέας Ιωνίας,  κ. Λυκούργο Μυτιληναίο και κα Βασιλική Ζώη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Όλγα Κατημερτζή, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Μάκης Τσαούσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, κ. Φώτης Τσομπάνογλου, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, κ. Ξενοφώντας Κυριακόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κα Φιλίππα Αθυμαρίτου και κ. Νίκος Μπράτιμος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Κυριάκος Χαμαλίδης,  ο τ. Δημ. Σύμβουλος κ. Βαγγέλης Βαλαβάνης, ο εκπρόσωπος των Π. Προσκόπων Νέας Ιωνίας, κ. Ηλίας  Τσεσμελής και πλήθος άλλων φίλων.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ