Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανοίγουν και πάλι οι πόρτες του Παντoπωλείου

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ηρακλείου Αττικής λειτουργεί και πάλι, στο υπόγειο (επίπεδο –1) του Δημαρχείου της πόλης, με νέους όρους λειτουργίας και νέες προσφορές – χορηγίες από εταιρείες της περιοχής, όπως μας ενημερώνει δελτίο τύπου του Δήμου.

Θυμίζουμε εδώ ότι η λειτουργία του Παντοπωλείου είχε ανασταλεί μετά τις εκλογές του περασμένου Νοεμρβίου όταν είχε ανακαλυφθεί πως μέσα στο χώρο έμπαιναν αναρμόδια άτομα και έπαιρναν, κατά βούληση, προϊόντα!
Όπως τονίζει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κα Δέσποινα Καμπούρη, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής, και με τη σημαντική συμβολή της Αντιπροέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, κας Βαρβάρας Τζιατζιά, εξετάζονται συνεχώς τρόποι βελτίωσης της λειτουργίας του Παντοπωλείου. Μάλιστα προκειμένου να υπογραμμιστεί η ανανέωση της λειτουργίας του παντοπωλείου , ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, και ζωγράφος, κ. Πασχάλης Γονατάς, ζωγράφισε το χώρο για να του δώσει μια νέα οπτική.
Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερόμενων στο πρόγραμμα είναι το εισόδημα καθώς και παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση π.χ. πολύτεκνες / τρίτεκνες οικογένειες , οικογενειακά προβλήματα , απουσία οικογένειας , προβλήματα υποαπασχόλησης / ανεργίας , προβλήματα υγείας ή αναπηρίας. Η κατάρτιση και τήρηση των καταλόγων δικαιούχων γίνεται αποκλειστικά από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου με απόλυτη εχεμύθεια και τήρηση του απορρήτου.
Τα εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι:

ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΘΑΡΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
1 ΑΤΟΜΟ   6.000 ευρώ
2 ΑΤΟΜΑ   7.500 ευρώ
3 ΑΤΟΜΑ   9.000 ευρώ
4 ΑΤΟΜΑ   10.500 ευρώ
5 ΑΤΟΜΑ   13.000 ευρώ
6 ΑΤΟΜΑ   15.000 ευρώ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο Κοινωνικής Υπηρεσίας στο 2ο όροφο του Δημαρχείου τηλ: 213 2000214 και να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής με τα παρακάτω  δικαιολογητικά:
1.Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
2.Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΕΥΔΑΠ ή μισθωτήριο συμβόλαιο που θα βεβαιώνεται η διεύθυνση κατοικίας του.
3.Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
4.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος και Ε9.
5.Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της βεβαίωσης της επιτροπής που αναγράφει το ποσοστό.
6.Σε περίπτωση προβλημάτων υγείας, γνωμάτευση από δημόσιο φορέα.
7.Φωτοαντίγραφο της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου υγείας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ