Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Εκδήλωση του Δήμου Χαλκηδόνος-Φιλαδέλφειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Βράβευση των νικητών της ζωής 

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας διοργανώνει την Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρα 20.00 στην Πλατεία Πατριάρχου στην επίσημη εκδήλωση βράβευσης των αθλητών της πόλης και της Λέσχης – Παιγνιοθήκης ΑμεΑ, μέλη της εθνικής μας αποστολής στους Θερινούς Αγώνες των Special Olympics 2011.

Η φετινή διοργάνωση των Θερινών Αγώνων των Special Olympics 2011 φιλοξενείται στην Αθήνα και ξεκινά στις 25 Ιουνίου. Πρόκειται για τους μοναδικούς αγώνες στον κόσμο, όπου όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές είναι Νικητές. Νικητές στον αγώνα τους για το σεβασμό μας στη διαφορετικότητά τους. Νικητές στον αγώνα τους για την αυτοεκτίμησή τους. Νικητές στον αγώνα τους για την υπεράσπιση των ξεχωριστών τους ικανοτήτων. Από τις 25 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου του 2011, 7.000 Αθλητές Special Olympics από 180 χώρες θα λάβουν μέρος σε 22 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα.
Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics αποτελούν το κορυφαίο γεγονός στην πολύχρονη πορεία ενός παγκόσμιου κινήματος που ιδρύθηκε το 1968 από μια σπουδαία γυναίκα, την Eunice Kennedy Shriver, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στην υλοποίηση ενός οράματος παγκόσμιας εμβέλειας : «Τη δημιουργία μιας κοινωνίας που δεν θα ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται, αλλά από αυτούς που εντάσσονται».
Οι δημότες του Δήμου Χαλκηδόνας-Φιλαδέλφειας, διακεκριμένοι αθλητές που θα βραβευθούν είναι οι εξής :
• Νικολακάκης Γιώργος, συμμετέχει με την Εθνική Αποστολή της Αρσης Βαρών (Διακρίσεις : 5η Θέση Άρσης Βαρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πολωνίας 2010 – 2η Θέση Αγώνες Κολύμβησης SPECIAL OLYMPICS 2009 Κύπρος – 1η Θέση Bowling SPECIAL OLYMPICS 2009 ΠΕΙΡΑΙΑΣ)
• Χωριανόπουλος Βασίλης, συμμετέχει με την Ομάδα Βόλλεϋ   (Διακρίσεις : Ασημένιο μετάλλιο με την Ομάδα Χόκεϋ επί Δαπέδου στους Χειμερινούς Αγώνες SPECIAL OLYMPICS 2009)
• Γεωργιάδης Θανάσης, συμμετέχει με την Αποστολή της Κολύμβησης (Διακρίσεις : 4η Θέση στο Ύπτιο  SPECIAL OLYMPICS 2007 – Πανελλήνιο Ρεκόρ τα τελευταία 6 χρόνια στο Ύπτιο)
• Δημοσχάκης Ζήσης, συμμετέχει με την Αποστολή της Κολύμβησης (Διακρίσεις : 4η Θέση στο Ποδόσφαιρο SPECIAL OLYMPICS ΠΟΛΩΝΙΑ 2001 – 1η Θέση στο Ποδόσφαιρο στους SPECIAL OLYMPICS ΙΡΛΑΝΔΙΑ 2003 & στους Πανελλήνιους Αγώνες στα Γιάννενα 2005 – 1η Θέση στην Κολύμβηση στους Πανελληνίους Αγώνες 2010)
• Ηλιάνα Συμεωνίδου, συμμετέχει με την Αποστολή της Ρυθμικής Γυμναστικής. Επίσης συμμετέχει ως Ιέρεια στην Αφή της Φλόγας  (Διακρίσεις : Συμμετείχε ως Ιέρεια στην Αφή της Φλόγας για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2006 – 3η Θέση στην Ποδηλασία στους Θερινούς Αγώνες SPECIAL OLYMPICS ΡΟΔΟΣ 2004 – 2η Θέση στο Βόλλεϋ στους Χειμερινούς Αγώνες SPECIAL OLYMPICS Γερμανία 2009 – 2 χρυσά μετάλλια & 1 Αργυρό)
• Κακούρη Έλενα, συμμετέχει με την Αποστολή της Ρυθμικής Γυμναστικής.  Επίσης συμμετέχει ως Ιέρεια στην Αφή της Φλόγας (Διακρίσεις : Συμμετείχε ως ιέρεια στην Αφή της Φλόγας στην Πνύκα για τους SPECIAL OLYMPICS 2011 1Χρυσό και 1 Ασημένιο μετάλλιο στους Πανελλήνιους Αγώνες Θεσ/κης 2009 – 2 Ασημένια & 1 Χρυσό μετάλλια στους Πανελλήνιους Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής 2010)      
• Βακάλη Στέλλα, συμμετέχει με την Αποστολή του Bowiling (Διακρίσεις : Πολλά χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια και σημαντικές διακρίσεις σε SPECIAL OLYMPICS  στο αγώνισμα του Bowiling)
• Τιτόνη Κατερίνα, συμμετέχει με την Αποστολή του Ποδοσφαίρου. ( Διακρίσεις : 3η Θέση στο ποδόσφαιρο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πολωνία 2010 –  1η Θέση στο ποδόσφαιρο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Θεσ/κης 2010)
• Μενύχτα Κατερίνα συμμετέχει με την Αποστολή του Βόλλεϋ (Διακρίσεις : 1η Θέση στην Ποδηλασία στους Πανελλήνιους Αγώνες στα Γιάννενα 2005 – 2η Θέση στο Βόλλεϋ στους Παγκόσμιους Αγώνες Γερμανίας 2009 – 2 χρυσά μετάλλια στους Πανελλήνιους Αγώνες στην Αθήνα 2010 (ένα στο Ύπτιο και ένα στο Ελεύθερο). – Συμμετείχε ως ιέρεια στην Αφή της Φλόγας στην Πνύκα για τους SPECIAL OLYMPICS 2011)  

Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για όλους αυτούς τους νικητές της ζωής θα ήταν να τους τιμήσουμε με την παρουσία και το χειροκρότημα μας την Κυριακή το βράδυ.           

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ