Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμος Χαϊδαρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκδήλωση τιμής και

μνήμης στο Μπλοκ 15

Ο Δήμος Χαϊδαρίου και η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης  (Π.Ε.Α.Ε.Α) διοργάνωσαν το Σάββατο 07/05/2011 στο χώρο του Μπλοκ 15, εκδήλωση για να τιμήσουν τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και τους 200 Κουμουνιστές Πατριιώτες του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου που μεταφέρθηκαν και εκτελέστηκαν στην Καισαριανή, την Πρωτομαγιά του 1944.

Ήταν μια σεμνή τελετή παρουσία πολλών εκπροσώπων της Δημοτικής, Νομαρχιακής, Στρατιωτικής και Εκκλησιαστικής αρχής καθώς και του βουλευτή β’ Αθηνών Κώστα Γείτονα και του Πρώην Δημάρχου Χαϊδαρίου Κυριάκου Ντηνιακού αλλά και πλήθος κόσμου που κάθε χρόνο τιμούν με την παρουσία τους την μνήμη των συμπατριωτών τους.
Στο χώρο του Μπλοκ 15 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση παρουσία του Μητροπολίτη Νίκαιας Αλέξιου και ακολούθησε χαιρετισμός της εκπροσώπου της Π.Ε.Α.Ε.Α Μαρίας Δημουλά και του Δημάρχου Χαϊδαρίου Δημήτρη Μαραβέλια.
Στη συνέχεια έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφανιών από τον Δήμαρχο, τους εκπροσώπους των κομμάτων και του Στρατού.
Σε κλίμα συγκίνησης μετέφεραν τους παρευρισκόμενους οι ηθοποιοί Κερασία Σαμαρά και Σπύρος Παπαδόπουλος με την ανάγνωση ιστορικών κειμένων της εποχής το οποίο κράτησε μέχρι το τέλος της εκδήλωσης με το προσκλητήριο των νεκρών και τον Εθνικό Ύμνο τραγουδισμένο από όλους.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ