Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Χριστούγεννα: Εφοδοι σε σπίτια για πάρτι με συνωστισμό και τζόγο – 12 συλλήψεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Εφοδο σε τέσσερα σπίτια έκανε η Αστυνομία την Παραμονή Χριστουγέννων, μετά από καταγγελίες για συναθροίσεις και μη τήρηση των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Συνελήφθησαν 12 άτομα, που οδηγούνται στο αυτόφωρο, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα σε ιδιοκτήτες και συμμετέχοντες. Μεταξύ των παραπάνω περιπτώσεων ήταν ένα πάρτι στην Κεφαλονιά και το στήσιμο παράνομου τζόγου στη Ζάκυνθο.

Ειδικότερα, στη Ζάκυνθο συνελήφθησαν εννέα άτομα σε ένα καλύβι, το οποίο είχαν μετατρέψει σε «λέσχη» και έπαιζαν το τυχερό παιχνίδι «Θανάση». Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο χώρο βρέθηκαν τρία μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας και 105 μέτρα φιτίλι, ενώ σε όχημα ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετική καραμπίνα με τέσσερα φυσίγγια. Επίσης, κατασχέθηκαν 3.225 ευρώ, 12 τράπουλες, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 8.400 ευρώ (3.000 ευρώ στον διοργανωτή και από 300 στους συμμετέχοντες). Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Στην Κεφαλονιά, και συγκεκριμένα στο Αργοστόλι, συνελήφθησαν δύο άτομα, κατηγορούμενοι για μη τήρηση των μέτρων διασποράς Covid-19 και παράνομη κατοχή όπλων και ναρκωτικών, καθώς είχαν διοργανώσει «πριβέ» πάρτι σε σπίτι, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα και πολεμικό τυφέκιο με δώδεκα σφαίρες, τα οποία ο ιδιοκτήτης κατείχε παράνομα, καθώς και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης, επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον διοργανωτή του πάρτι και από 300 ευρώ σε έξι συμμετέχοντες.

Τα άλλα δύο σπίτια όπου έγινε έφοδος ήταν στη Λευκάδα και στην Εύβοια, όπου υπήρχαν παράνομες συναθροίσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.000 ευρώ στους δύο ιδιοκτήτες των σπιτιών και 300 ευρώ σε έξι στη Λευκάδα και δέκα στην Εύβοια.

Χθες, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 84.558 έλεγχοι, από τους οποίους οι 12.524 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 2.241 παραβάσεις και έγιναν επτά συλλήψεις.

Από τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν:

Oι 1.804 αφορούσαν περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ. Οι 539 παραβάσεις βεβαιώθηκαν στην Αττική και 207 στην Θεσσαλονίκη. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 56.744 ομοειδείς παραβάσεις.
Οι 416 αφορούσαν σε μη χρήση μάσκας και άλλες συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 394 πρόστιμα 300 ευρώ και 22 των 150 ευρώ. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 22.325 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 21.083 διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.242) των (150) ευρώ.
19 παραβάσεις και 7 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλες παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, υποχρέωση παρουσίαση πελατών μόνο με ραντεβού- clickaway κ.ά.). Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων.

Στην Αττική, επιβλήθηκαν τα εξής πρόστιμα:

5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε μεζεδοπωλείο,
5.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα σε ιδιοκτήτη και προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος με είδη ρουχισμού,
5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος,
5.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα σε ιδιοκτήτη και σε υπεύθυνο καταστήματος ψιλικών και
5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε μεζεδοπωλείο.

Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 σε ιδιώτη για παραβίαση καραντίνας.

Τέλος, βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη, ενώ από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 20 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ