Ελάτε στην παρέα μας

Ασπροπύργου

Ασπρόπυργος: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ κατοίκων και Αστυνομίας [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Επεισόδια  καταγράφηκαν νωρίς το βράδυ των Χριστουγέννων, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο.

Ομάδα ατόμων είχε συγκεντρωθεί στο σημείο και πετά πέτρες και μολότοφ εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων. Στην περιοχή βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ έχουν κληθεί και ενισχύσεις.

Οι κάτοικοι Ασπροπύργου, περίπου 100 τον αριθμό, βγήκαν και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος που αντιδρά στα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Βίντεο: Περίπου 100 άτομα στα επεισόδια στον Ασπρόπυργο

Περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν στην οδό Γενοκτονίας, όπως θα ακούσετε και στο βίντεο που ακολουθεί, δημιουργώντας ένταση καθώς εκτόξευσαν πέτρες και μολότοφ σε βάρος των αστυνομικών.

Στο βίντεο που ακολουθεί ακούγονται δύο δυνατές εκρήξεις, ενώ είναι εμφανείς οι φλόγες από το σημείο της αντιπαράθεσης κατοίκων και αστυνομικών στον Ασπρόπυργο.

Ένταση είχε σημειωθεί στον Ασπρόπυργο και πριν από πέντε ημέρες, στις 20 Δεκέμβρη, όταν ομάδα περίπου 60 νεαρών, εκ των οποίων οι περισσότεροι ανήλικοι, που εμφανίζονταν ως αρνητές του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις.

Παράταση αυστηρού lockdown στη Δυτική Αττική

Με τα κρούσματα κορωνοϊού να μη μειώνονται σε Δυτική Αττική και Κοζάνη, αποφασίστηκε χθες να παραταθεί το lockdown σε αυτές τις περιοχές μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου. Η απόφαση αυτή βασίστηκε απόλυτα στα επιδημιολογικά δεδομένα και κυρίως στο γεγονός ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στις περιοχές αυτές παραμένει υψηλός.

Πιο συγκεκριμένα, στις 17-12-2020 (ημέρα έναρξης των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων) στο Δήμο Ασπροπύργου υπήρχαν 166 ενεργά κρούσματα, στο Δήμο Ελευσίνας 65 ενεργά κρούσματα και στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας 30 ενεργά κρούσματα, ενώ μέχρι και χθες βράδυ ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων βρισκόταν στα 178, 77 και 27 αντίστοιχα. Πηγή: iefimerida.gr

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ