Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής γενικά

Τέσσερις δήμοι ενώνουν δυνάμεις για τους άστεγους (photo + video)

Δημοσιεύθηκε

στις


Για το διαδημοτικό πρόγραμμα στέγασης και επαγγελματικής αποκατάστασης αστέγων ενημέρωσαν τον τοπικό τύπο και άλλους φορείς οι Δήμαρχοι Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, κ. Άρης Βασιλόπουλος, Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος και Ηρακλείου Αττικής κ. Νίκος Μπάμπαλος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Ιουλίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Το πρόγραμμα ξεκινάει το επόμενο διάστημα μετά και την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Εργασίας και είναι ύψους, 301.700 ευρώ. Μέσα από αυτό θα ωφεληθούν συνολικά 35 πολίτες, οι οποίοι ήδη έχουν επιλεγεί από τις Κοινωνικές Υπηρεσιών των 4 δήμων, είτε ως άστεγοι ή είτε ως άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Ειδικότερα αποδέκτες του προγράμματος θα είναι 14 κάτοικοι του Δήμου Νέας Ιωνίας (που είναι επικεφαλής του προγράμματος), 10 κάτοικοι του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, 7 του Ηρακλείου Αττικής και 4 κάτοικοι του Δήμου Χαλανδρίου. Το πρόγραμμα βασίζεται σε δύο βασικούς άξονες: ο ένας είναι η επιδότηση στεγαστικών δαπανών καθώς και εξόδων για καθημερινές ανάγκες των ωφελούμενων (όπως μετακίνηση), ενώ ο δεύτερος είναι η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, για 19 άτομα, σε τοπικές επιχειρήσεις όπου θα καλύπτεται από το πρόγραμμα το εργασιακό κόστος. Μάλιστα εκ των 19 που περιλαμβάνονται στο δέυτερο άξονα οι 2 θα επιχορηγηθούν για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Η διάρκεια του προγράμματος είναι ένας χρόνος, θα διαρκέσει δηλαδή μέχρι και τον Οκτώβριο του 2016.

Οι τέσσερις Δήμαρχοι μίλησαν με θερμά λόγια τόσο για το πρόγραμμα και τα οφέλη του όσο και για τη σημασία των διαδημοτικών συνεργασιών ώστε να αντιμετωπίζονται πιο εύκολα τα οξυμένα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες. Ο κ. Γκότσης απηύθυνε κάλεσμα στις τοπικές κοινωνίες να στηρίξουν το πρόγραμμα και ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις να βοηθήσουν προσφέροντας θέσεις εργασίας. Ο κ. Βασιλόπουλος από την πλευρά του ετσίασε στην ανάγκη να εξασφαλιστούν τα κονδύλια για να συνεχιστεί το πρόγραμμα και μετά τον Οκτώβριο του 2016. “Αυτές τις ημέρες μπορούμε μόνο μέσα από συνεργασίες να δίνουμε ουσιαστικές απαντήσεις” ήταν το μήνυμα του κ. Μπάμπαλου. Τέλος ο κ. Ρούσσος, αφού στάθηκε και αυτός στις αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών του, τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διαπιστωθεί πως θα λειτουργήσει το πρόγραμμα και στην πράξη. Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Το xtypos.gr ρώτησε σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και η απάντηση που μας δόθηκε είναι  πως μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να δοθεί η προκαταβολή του προγράμματος και αμέσως θα γίνει η αναζήτηση σπιτιών που θα στεγάσουν, έναντι μισθώματος, τους ωφελούμενους. Από το Σεπτέμβριο θα αναζητηθούν επιχειρήσεις που θα δεχθούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να κάνουν προσλήψεις. Αξίζει να αναφερθεί πως αρχικά οι 4 δήμοι είχαν υποβάλει αίτημα για την κάλυψη 70 ατόμων για να εγκριθούν τελικά οι μισές.
Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες των δήμων και εκπρόσωποι φορεών της περιοχής.

Δείτε και video απο το xtypos.gr:

http://www.youtube.com/watch?v=nNTKPK4GTMw

http://www.youtube.com/watch?v=9BltNS3rhVo

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ