Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Συνεχίζεται το θρίλερ με το νεκρό βρέφος από τη Συρία

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα αποτελέσματα της νεκροτομής στην οποία υποβλήθηκε το 11 μηνών βρέφος το οποίο μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό και απνοϊκό στο νοσοκομείο από το διαμέρισμα στου Ζωγράφου στο οποίο έμενε με τους Σύρους γονείς του αναφέρθηκε εκ νέου ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης.

Όπως είπε «από τον νεκροτομικό έλεγχο προέκυψαν κακώσεις παρά φύσιν» ενώ ερωτηθείς για την εκδοχή που προέβαλε η μητέρα του βρέφους και σχετίζονται με τη θεραπεία που λάμβανε λόγω της ασθένειάς του, ο κ. Μπουζιάνης απάντησε στον ΑΝΤ1 ότι «δεν γνωρίζω αυτές τις θεραπείες αλλά εμείς είπαμε ότι ήταν κάποιο αμβλύ όργανο που προκάλεσε τις κακώσεις».

Ο έμπειρος ιατροδικαστής αποκάλυψε, μάλιστα, ότι «σε τόσο μικρή ηλικία, πρώτη φορά είδα τέτοιες κακώσεις».

Διευκρίνισε, τέλος, ότι οι ιστολογικές εξετάσεις που αναμένονται θα δείξουν την αιτία θανάτου η οποία για την ώρα παραμένει αδιευκρίνιστη.

Δεν προκύπτει σεξουαλική κακοποίηση

Το μόνο που είναι βέβαιο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, με βάση την προφορική ενημέρωση από τον ιατροδικαστή, είναι ότι δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο, κάτι που απομακρύνει την εκδοχή του βιασμού, και ενισχύει αυτήν της κακοποίησης από άλλη αιτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση στην Ασφάλεια έχει δώσει και ο θεράπων ιατρός του βρέφους, ο οποίος αναφέρει ότι έπασχε από μικροκεφαλία, και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή.

Η γυναίκα είπε ότι το βρέφος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, ελάμβανε βαριά αγωγή (υπόθετα η λήψη των οποίων γινόταν με ένα ειδικό εξάρτημα) και εκεί αποδίδουν οι γονείς τις κακώσεις που διαπίστωσε ο ιατροδικαστής επισημαίνοντας ότι η κατάσταση του παιδιού τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες είχε επιδεινωθεί με αποτέλεσμα να παθαίνει σπασμούς. Γεγονός που καθιστούσε ιδιαίτερα δύσκολη την λήψη της αγωγής καθώς το βρέφος αντιστεκόταν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ