Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής γενικά

Συνεργασία δήμων για την ενίσχυση των άπορων πολιτών

Δημοσιεύθηκε

στις


Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Σμύρνης, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των Δήμων Νότιου Τομέα, για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της Κοινωνικής Σύμπραξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής υλικής Συνδρομής για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», έπειτα από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής κας Θανοπούλου.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν – εκτός από τους εκπροσώπους των δήμων της Νότιας Αθήνας-  από πλευράς Περιφέρειας Αττικής η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αττικής, κα Θανοπούλου Κατερίνα, ο κος Μύαρης Λεωνίδας – Διευθυντής Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα, ο κος Σοφός Νίκος – Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και η κα Μπουραντά Βασιλική – Κοινωνική Λειτουργός – Υπάλληλος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.
Στη συνάντηση οι εταίροι κατέθεσαν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους. Στόχος του προγράμματος που αναμένεται να ξεκινήσει είναι η διανομή τροφίμων και βασικών υλικής συνδρομής, καθώς και η παροχή κατάλληλων συνοδευτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών των ωφελουμένων.
Ωφελούμενοι του προγράμματος, θα είναι άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, σύμφωνα με την υπ’αρ.Δ23/οικ.19162/1277/27-05-2015 Απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ο Δήμος Νέας Σμύρνης θα ενημερώσει για τη διαδικασία και την υποβολή των αιτήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ