Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ρεκόρ συλλογής φαρμάκων στο Μαρούσι

Δημοσιεύθηκε

στις

H Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Δήμος Αμαρουσίου και η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού τα Θεοφάνεια, συγκέντρωσαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ συγκινητική. Ενορίτες κάθε ηλικίας προσήλθαν από πολύ νωρίς το πρωί για να καταθέσουν το φαρμακευτικό τους οβολό για εκείνους τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.
Στο Μαρούσι ειδικότερα συγκεντρώθηκαν 40 σάκοι με φάρμακα και υγειονομικό υλικό που περιείχαν κάθε είδους φάρμακα, ακόμη και υψηλού κόστους αντινεοπλασματικά, χημειοθεραπευτικά και ορφανά φάρμακα, καθώς πολίτες συνέχισαν να προσκομίζουν σακούλες με φάρμακα ως αργά το μεσημέρι!!!
Το αποκορύφωμα της αλληλεγγύης ήταν κάποια πολύ ακριβά και εξειδικευμένα φάρμακα που παραγγέλθηκαν μέσω των ασφαλιστικών ταμείων για βαρέως πάσχοντες, αλλά λόγω της γραφειοκρατίας των εγκρίσεων, «άργησαν πολύ να φτάσουν στους αποδέκτες ασθενείς», στων οποίων τη μνήμη οι συγγενείς τα κατέθεσαν για να προλάβουν να σωθούν κάποιοι ανασφάλιστοι συνάνθρωποί τους.
Η συμμετοχή των εκατοντάδων πολιτών που σχημάτιζαν ουρές για να δώσουν μία ή δύο σακούλες με φάρμακα, έδειξε για ακόμη μία φορά, στα φετινά Θεοφάνια, τη συμπαράσταση του κόσμου στους πονεμένους και χτυπημένους συμπολίτες μας, όχι μόνο από την οικονομική κρίση, αλλά και από την αρρώστια.
«Αυτή τη συμβολική ημέρα αγάπης της Ορθοδοξίας, με συγκίνηση λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πολίτες μας που κατέθεσαν το φαρμακευτικό τους οβολό με μοναδικό ανθρωπισμό, προσφέροντας φάρμακα για να βρουν την υγειά τους χιλιάδες αναξιοπαθούντες άρρωστοι. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσουν αυτό το δίκαιο αγώνα διάσωσης ανθρώπινων ζωών που κινδυνεύουν να χαθούν. Πρόκειται για έναν αγώνα που ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια με την ευλογία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου κκ Ιερωνύμου Β’ και το Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κο Δήμτσα και συνεχίζουμε σήμερα με συμμάχους εκατομμύρια ανώνυμους έλληνες πολίτες» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ