Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην Καλλιθέα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανησυχία προκαλεί στην κοινή γνώμη του Δήμου Καλλιθέας ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού σε Εκπαιδευτικούς και για πρώτη φορά σε ΠΑΙΔΙΑ – ΜΑΘΗΤΕΣ σε Σχολεία της πόλης μας, σημειώνει σε επιστολή του ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης.

Και συνεχίζει ως κάτωθι:

Ήδη έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους:

  • Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας
  • Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας (Κ.Ε.Α.Τ.)
  • Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο (πάνω από 30 κρούσματα)
  • Τρία Νηπιαγωγεία
  • 8 Τμήματα Δημοτικών Σχολείων

Αυτή τη δύσκολη στιγμή δεν είναι η ώρα της κατανομής ευθυνών.

Είμαστε εδώ για να συμβάλουμε θετικά και να επαναφέρουμε το σύνολο των προτάσεών μας που έχουμε καταθέσει στο Δημοτικό συμβούλιο από την αρχή της πανδημίας.

Στόχος μας είναι να περιφρουρήσουμε τη διασπορά στις ευαίσθητες δομές που υπάρχουν στην Καλλιθέα και στην Κοινότητα. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να συμβάλει αποφασιστικά στις προσπάθειες που καταβάλει ο Ε.Ο.Δ.Υ.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε την χρηματοδότηση ενός έκτακτου προγράμματος προληπτικού ελέγχου με μοριακά TEST και ιχνηλάτηση κρουσμάτων εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους, από πόρους του Δήμου.

Είναι προφανές ότι οι 5.000€ που έχει εγγράψει ο Δήμαρχος στον προϋπολογισμό είναι αστείο ποσό και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες πρόληψης και προστασίας των πολιτών της Καλλιθέας.

Χρειάζεται σχέδιο, έστω και την τελευταία στιγμή, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου να σταματήσει τις δικαιολογίες για το ποιος είναι αρμόδιος και να ενημερώσει άμεσα τους πολίτες για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ