Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Πασχαλινές ευχές από το δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού, Παντελή Ξυριδάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Άγιο Πάσχα, η κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνη, αποτελεί διαχρονικό και αναλλοίωτο σύμβολο αγάπης, ανιδιοτέλειας και πίστης.

Η κορύφωση του Θείου Δράματος και η Ανάσταση του Κυρίου μας διδάσκουν, σε κάθε εποχή, ότι ο άνθρωπος μπορεί να βρει τη λύτρωση σε κάθε δοκιμασία, με οδηγό την αληθινή, την ανιδιοτελή αγάπη: την αγάπη η οποία νικά ακόμη και το θάνατο. Μας διδάσκουν ότι, όσο δύσκολος κι αν φαίνεται κάποιες φορές ο δρόμος μας, στο τέλος της πορείας ο πόνος θα δώσει τη θέση του στη χαρά. Όσο πυκνό κι αν είναι το σκοτάδι γύρω μας, το ανέσπερο Φως της Ανάστασης θα υπάρχει πάντα για να μας καθοδηγεί, να μας δίνει έμπνευση και κουράγιο.

Ας πορευθούμε λοιπόν στο Φως, τιμώντας στην πράξη το νόημα της θυσίας του Χριστού. Ας ανανεώσουμε την πίστη μας σε έναν καλύτερο κόσμο: με λιγότερο φόβο και πόνο, με περισσότερη συνοχή, αγάπη και ανθρωπιά.

Ας πάρουμε δύναμη από αυτούς που αγαπάμε, ας στρέψουμε το βλέμμα μας σε όσους έχουν ανάγκη, ας προσφέρουμε όπου μπορούμε χέρι βοήθειας, χέρι συμφιλίωσης. Τις μέρες αυτές, κανείς δεν αξίζει να είναι μόνος, καμία διαφορά δεν είναι αγεφύρωτη. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το κοινό καλό, για όσα μας ενώνουν, για όσα μοιραζόμαστε.

Εύχομαι το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης να αγγίξει τις καρδιές όλων μας. Να μας δώσει και φέτος αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, για να υπερβούμε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες, για να πετύχουμε τους προσωπικούς και συλλογικούς μας στόχους.

Καλή Ανάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ