Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Πέθανε o δημοσιογράφος Κώστας Παπαϊωάννου – Ήταν ο ιδρυτής της εφημερίδας «το Ποντίκι»

Δημοσιεύθηκε

στις

Πέθανε ο δημιουργός και άλλοτε εκδότης της εφημερίδας «το Ποντίκι» Κώστας Παπαϊωάννου στα 84 του χρόνια. Το 1979 δημιούργησε την εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα, της οποίας διετέλεσε εκδότης και διευθυντής για 26 χρόνια, μέχρι το 2005.

Γεννήθηκε το 1938 στη Νέα Σμύρνη. Ο πατέρας του ήταν από την Αθήνα και ο πατέρας του από την Κωνσταντινούπολη. Τη δημοσιογραφική του καριέραι την ξεκίνησε το 1956, σε ηλικία 18 ετών, στην εφημερίδα Ακρόπολις, όπου κάλυπτε αρχικά το δικαστικό ρεπορτάζ, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ελεύθερο.

Εκεί έμεινε μέχρι το 1974, όταν και μεταπήδησε στα «Νέα», υπεύθυνος πλέον του πολιτικού ρεπορτάζ. Ως πολιτικός συντάκτης στα «Νέα» έμεινε μέχρι το 1986, αν και από το 1979 είχε ξεκινήσει να εκδίδει «το Ποντίκι» μια εβδομαδιαία «πολιτική – αποκαλυπτική – σατιρική εφημερίδα», όπως αυτοπαρουσιαζόταν.

Η εφημερίδα προκάλεσε αμέσως αίσθηση με τα ευρηματικά πρωτοσέλιδά της (συνήθως κάποια γελοιογραφία σε μορφή κολλάζ) αλλά και την εξαιρετική «εσωτερική πληροφόρηση» που διέθετε, ειδικά μετά την άνοδο στην εξουσία του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981.Τον Ιούνιο του 2005 ο Παπαϊωάννου πούλησε το «Ποντίκι» στους Αντώνη Δελλατόλα και Δημήτρη Μπενέκο και συνταξιοδοτήθηκε.

Ήταν παντρεμένος και είχε μια κόρη και δύο εγγόνια. Κατοικούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Αίγινα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ