Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Ο ψυχαναλυτής Joseph Knobel Freud επισκέπτεται την Αθήνα το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων

«Γιατί είναι τόσο δύσκολη η εφηβεία; Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει ο ψυχαναλυτής και δισέγγονος του Sigmund Freud, Joseph Knobel Freud, τo Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» (Ακαδημίας 50).
Ο κ. Freud θα συνομιλήσει με τον μεταφραστή και κριτικό επιστημονικών βιβλίων Δημήτρη Σωκιαλίδη για τη συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο της ζωής του ανθρώπου κατά την οποία αφήνει πίσω του την παιδική ηλικία και βαδίζει προς την ενηλικίωση. Με τη διεισδυτική ματιά του, ο Knobel Freud, θα δώσει, πάντα από ψυχαναλυτική σκοπιά, απαντήσεις σε σημαντικά ζητήματα όπως η ελευθερία, η έλλειψη διαλόγου, η εφηβική εξέγερση, τα ναρκωτικά, οι «κακές» παρέες, ο σχολικός εκφοβισμός, το χαρτζιλίκι, η σεξουαλικότητα και πολλά άλλα.

Η συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά με παράλληλη μετάφραση. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η επίσκεψη του Joseph Knobel Freud στην Ελλάδα πραγματοποιείται με τη συνεργασία της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και των Εκδόσεων Πατάκη

Λίγα λόγια για τον Joseph Knobel Freud:

Ο Joseph Knobel Freud είναι κλινικός ψυχολόγος και ψυχαναλυτής παιδιών, εφήβων και ενηλίκων πάνω από τριάντα χρόνια. Ιδρυτικό μέλος και καθηγητής στη Σχολή Κλινικής Ψυχαναλυτικής για Παιδιά και Εφήβους της Βαρκελώνης και μέλος της διευθύνουσας ομάδας της Ισπανικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Ψυχοθεραπευτών (FEAP), κάνει μαθήματα, συντονίζει εργαστήρια και δίνει διαλέξεις ανά τον κόσμο.

Είναι συγγραφέας βιβλίων που αφορούν την παιδική ηλικία και πολυάριθμων άρθρων σε εξειδικευμένα περιοδικά. Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία του Γονείς: μια διαρκής πρόκληση και Γονείς και έφηβοι: Μια διαρκής σύγκρουση – και τα δύο από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ