Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός δασοπροστασίας του Δήμου Κορυδαλλού

Δημοσιεύθηκε

στις

Η επικαιροποίηση των δράσεων και των πόρων του συνολικού μηχανισμού δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης ήταν το θέμα της σύσκεψης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Κορυδαλλού, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Αυγούστου, στο Δημαρχείο της πόλης.
Την σύσκεψη συγκάλεσε άμεσα ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης μετά από σχετική εισήγηση της Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά. Πήραν μέρος ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, ο Περιφερειακός Διοικητής Πειραιά της Πυροσβεστικής Ιωάννης Σταμούλης, ο Διοικητής του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Πειραιά Πέτρος Αλαμάρας, ο Αστυνόμος Β’ Α.Τ Κορυδαλλού Βασίλης Γκόνος, ο Υπαστυνόμος Α΄Ευάγγελος Φαντριδάκης από το τμήμα Τροχαίας, ο Διευθυντής ΕΥΔΑΠ Νικαίας- Κορυδαλλού Νίκος Διαμαντόπουλος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Ευθυμιάδης και στελέχη του Δήμου. (Φωτό αρχείου Δήμου Κορυδαλλού).
Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Κορυδαλλού παραμένει σε εγρήγορση και ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και της αντιπυρικής περιόδου, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη δασοπροστασία με έμφαση στην προστασία του Δασυλλίου του Σχιστού, όπως η διάθεση φυλάκων, η λειτουργία των κρουνών και της δεξαμενής και ο καθαρισμός της περιοχής. Επίσης, τονίστηκε η άριστη συνεργασία με τον ΠΕΣΥΔΑΠ.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι Αστυνομίας και Πυροσβεστικής ενημέρωσαν ότι πραγματοποιούνται 24ωρες περιπολίες τις ημέρες με βαθμό επικινδυνότητας 3 και 4, ενώ εξαιρετική είναι η συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τους εργαζόμενους- φύλακες του Δήμου και την ΕΔΟΚ- Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων η οποία διαθέτει πλούσια εμπειρία σε θέματα πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης κρίσεων. Τέλος, μετά από εισήγηση Δήμου και Πυροσβεστικής αποφασίστηκε η ενίσχυση των κρουνών του Δασυλλίου από την ΕΥΔΑΠ, ενώ προτάθηκε και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, ενημερωτική συνάντηση των ανώτερων φορέων με τη συμμετοχή και εκπροσώπου του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας με τους διευθυντές των σχολείων και αντικείμενο την αντιμετώπιση κινδύνων από φυσικές καταστροφές, όπως πλημμύρες, πυρκαγιές και σεισμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ