Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Νύχτα τρόμου στο Σύνταγμα: Άνδρας με καραμπίνα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη – Συνελήφθη από τα ΕΚΑΜ

Δημοσιεύθηκε

στις

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν άντρας σε έξαλλη κατάσταση εμφανίστηκε κρατώντας καραμπίνα μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες άπλωσε ένα πανό που έγραφε: «Βασιλιάς Μίνωας πραξικόπημα» και κρατούσε την καραμπίνα. Αμέσως το Σύνταγμα γέμισε περιπολικά και μηχανές της ΔΙΑΣ, ο δρόμος εκκενώθηκε και έκλεισε. Οι Εύζωνες φυσικά απομακρύνθηκαν από το μνημείο.

Ο άντρας με την καραμπίνα έτρεξε προς το πάρκινγκ της Βουλής και οι Αστυνομικοί φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα τον ακολουθούσαν.

Οι αστυνομικοί είχαν σαφές οδηγίες να μην πλησιάσουν τον ένοπλο, να προστατεύονται από τις ασπίδες και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, να μην κάνουν τίποτα που θα θέσει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητά τους και να αναμένουν τους διαπραγματευτές.

Τι φώναζε – Κινητοποίηση από την Τροχαία

Επανέλαβε δε πολλές φορές ότι προέχει η ασφάλειά τους, καθώς και η ασφάλεια τρίτων. Τους καλούσε δε να εκκενώσουν την περιοχή από περαστικούς και αυτοκίνητα.

Τα αυτοκίνητα που κινούνταν στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας με κατεύθυνση προς την Ελευθερίου Βενιζέλου, αφού αρχικά ακινητοποιήθηκαν, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από την Τροχαία ώστε να απομακρυνθούν από το σημείο με την όπισθεν.

Τελικώς και μετά από 90 περίπου λεπτά ο άντρας που εκτόξευε ύβρεις και απειλές κατά βουλευτών συνελήφθη, καθώς δύο ομάδες των ΕΚΑΜ τον περικύκλωσαν, κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον συλλάβουν. Ο άνδρας οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ