Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νίκος Τζανάκης: «Ο κορωνοϊός κρύβει κι άλλες εκπλήξεις, ελπίζω να μην πάρουμε ξανά σκληρά μέτρα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης μίλησε στο ΜEGA για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια ενώ αναφέρθηκε και στην ανησυχία μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ για την αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης όμικρον.

«Η κάθε χώρα θα δει το επιδημιολογικό της περιβάλλον, την εμβολιαστική της κάλυψη, τους σκληρούς δείκτες και θα πράξει αναλόγως. Ο ιός κρύβει κι άλλες εκπλήξεις, ελπίζω να μην πάρουμε μέτρα σκληρά όπως τον προηγούμενο καιρό. Στην Κρήτη έχουμε διπλάσιο επιδημιολογικό φορτίο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Έχουμε κρούσματα και σε εμβολιασμένους, το περνούν ήπια το σπίτι τους. Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι προβληματικός στα νούμερα όμως στο ΕΣΥ δεν θεωρείται προβληματική εικόνα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανάκης.

«Το πιστοποητικό εμβολιασμού είναι σύνθετη υγειονομική απόφαση που ωθεί τους ανθρώπους να εμβολιαστούν και να αποκτήσουν το «προνόμιο ελευθερίας», ενώ έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να έχει πέσει η προστασία από τη μόλυνση ωστόσο το εμβόλιο βοηθάει ακόμα για να μην νοσήσει κανείς βαριά. Πάντως, είναι πρόωρο να συζητάμε για κατάργηση του πιστοποιητικού», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την 3η δόση, ο κ. Τζανάκης επεσήμανε πως είναι πολύ σημαντική. «Η 3η δόση είναι πάρα πολύ σημαντική και θα πρέπει να την κάνουμε. Το 80% του πληθυσμού είναι ανοσοπροστατευμένο είτε από φυσική νόσηση είτε από εμβολιασμό.

Είναι περίπλοκο θέμα το ζήτημα του εμβολιασμού. Για διάφορους λόγους, το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί και η επιτροπή εμβολιασμού να το εξετάσει», δήλωσε ο κ. Τζανάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ