Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας και το Δημοτικό Συμβούλιο σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Ακολουθεί το σχετικό πρόγραμμα του εορτασμού για πληρέστερη ενημέρωσή σας:
🔸 Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 🔸
▪️Από τις 8.00 π.μ. της 23ης Μαρτίου έως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά και Ιδιωτικά Καταστήματα, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Τράπεζες, κατοικίες κ.λ.π.
🔸 Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 & Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 🔸
▪️ Φωταγώγηση της πόλης κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.
🔸 Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 🔸
▪️ Ώρα 7.30 π.μ. θα σημάνουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.
▪️ Στις 10.15 π.μ. θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ παρουσία της Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλων επισήμων.
▪️ Στις 10.45 π.μ. θα τελεστεί Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Μητέρας.
▪️ Στις 11:30 π.μ. περίπου θα αρχίσει η παρέλαση και θα λάβουν μέρος οι εξής:
Το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.), Μικρασιατικοί & προσφυγικοί σύλλογοι, Ομάδα 100 ατόμων με παραδοσιακές φορεσιές της Ανατολής, Πρόσκοποι και οι Οδηγοί, Αθλητικά Σωματεία, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια, τα Επαγγελματικά Λύκεια και η χορωδία του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Νέας Ιωνίας (Ο.Π.Α.Ν.)
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τη διασταύρωση της Λεωφόρου Ηρακλείου με την 28η Οκτωβρίου (με κατεύθυνση προς Αθήνα), τα τμήματα θα διέλθουν μπροστά από το χώρο των επισήμων, θα συνεχίσουν μέχρι την οδό Ευαγγελικής Σχολής, απ’ όπου και θα αποχωρήσουν.
Επισημαίνει ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ