Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Σε ποιους χώρους είναι ανοιχτό να επιστρέψει η μάσκα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η μάσκα μπορεί να μην είναι υποχρεωτική στους περισσότερους κλειστούς χώρους ωστόσο, οι πολίτες δεν την αποχωρίζονται.

Συγκεκριμένα, πολλοί καταναλωτές τόσο στα καταστήματα λιανική όσο και στα σούπερ μάρκετ παρόλο που δεν είναι υποχρεωτική, συνεχίζουν να τη φορούν. Ιδιαίτερα δεν την αποχωρίζονται πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας.

Στους παραπάνω χώρους είναι πολ΄ύ πιθανό να επιστρέψει η μάσκα από τις 15 Σεπτέμβριου που λήγουν τα μέτρα «Ελευθερίας». Άλλωστε, είναι κάτι που είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφή των μέτρων από το Φθινόπωρο.

«Αν δούμε κατάσταση έξαρσης ή κάποια μετάλλαξη τότε όλα είναι στο τραπέζι» τόνισε ο κ. Πλεύρης όμως εμφανίστηκε καθησυχαστικός καθώς εξήγησε πως «το ένα σενάριο που ελπίζουμε να υλοποιηθεί είναι ότι ο κορονοϊός θα ακολουθήσει τη λογική των άλλων πανδημιών οι οποίες από το δεύτερο προς τρίτο έτος πάνε σε ενδημική φάση για να πάμε σε απαραίτητα και όχι αυστηρά μέτρα».

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπαίνουμε σε φάση συμβίωσης με τον κορονοϊό ώστε τα μέτρα να αφορούν τις ομάδες που είναι ευάλωτες στον κορονοϊό. Η αίσθηση είναι ότι δεν θα πάμε σε πίεση στο ΕΣΥ αλλά σε μέτρα για τις πιο ευάλωτες ομάδες» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

Καταστήματα και σούπερ μάρκετ θεωρούνται καταστήματα που παρατηρείται συνωστισμός. Συνεπώς στους συγκεκριμένους χώρους θα επιστρέψει η μάσκα εφόσον κριθεί απαραίτητο από την επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και από το υπουργείο Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ