Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Γεωργιάδης: «Αν γινόταν να μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα θα τον είχαμε μειώσει»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Πιστεύω ότι ο κόσμος στην Ελλάδα βλέπει ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε»

Για την ακρίβεια που έχει βάλει «φωτιά» στις τσέπες των καταναλωτών, και τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι στην Ευρώπη είμαστε η 3η ακριβότερη χώρα σε ό,τι αφορά στην τιμή της βενζίνης, κάτι που οφείλεται κυρίως στη φορολογία, ενώ μέσα σε ένα μήνα έχουμε αύξηση στην τιμή της αμόλυβδης κατά 20 περίπου λεπτά, και απαντώντας στο αν υπάρχουν σκέψεις για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ο κ. Γεωργιάδης ήταν ξεκάθαρος.

«Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή του ΦΠΑ στα καύσιμα θα είχε πολύ μεγάλο δημοσιονομικό κόστος, τεράστιο. Θα έστελνε και ένα άσχημο μήνυμα στις αγορές. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ακρίβειας και επειδή υπάρχει έχουμε βάλει τόσα πρόστιμα, κάνουμε ελέγχους, έχουμε αυξήσει το βασικό μισθό, έχουμε μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές. Όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί στη λογική να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των συμπολιτών μας ώστε να αντιμετωπίσουν εν μέρει το πρόβλημα της ακρίβειας. Αν γινόταν να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, θα τον είχαμε μειώσει ήδη», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ