Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: «Σαρώνει» την χώρα η μετάλλαξη Όμικρον – Έρχεται νέο «μαύρο» ρεκόρ με 50.000 κρούσματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζει την επέλασή της στην Ελλάδα η μετάλλαξη Όμικρον με τους ειδικούς να περιμένουν νέο ρεκόρ κρουσμάτων το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη, τα κρούσματα θα είναι κοντά στις 54.000. Παράλληλα ο καθηγητής ανέφερε ότι αυτά τα νούμερα μπορεί να αλλάξουν εάν ο δείκτης είναι πιο κοντά στο 8, οι νέες μολύνσεις μπορεί να είναι κάτω από 50.000, ενώ εάν γίνουν 600.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας προσεγγίσει το 9.

Την ίδια στιγμή ο κ. Τζανάκης μίλησε και για την κορύφωση του πανδημικού κύματος της Όμικρον τονίζοντας ότι το μοντέλο τη ομάδας του εξακολουθεί να εκτιμά ότι θα κορυφωθεί μεταξύ 20 με 25 Ιανουαρίου, ωστόσο εάν αποδειχθεί ότι οι γιορτές δεν έχουν εκδηλώσει το πλήρες αποτύπωμά τους και τα σχολεία συμβάλουν στη διασπορά, τότε ενδεχομένως να καθυστερήσει.

«Τα πράγματα δεν είναι εύκολα» πρόσθεσε ο καθηγητής σημειώνοντας ότι ο εβδομαδιαίος μέσος όρος κρουσμάτων τώρα βρίσκεται στις 35.000 και εάν αυτός ο ρυθμός συνεχιστεί θα μιλάμε για συνολικά 700.000 με 800.000 μολύνσεις έως το τέλος Ιανουαρίου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ