Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δημαιρεσίες στο Δήμο Γαλατσίου – Τα αποτελέσματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου του 2022 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιανουαρίου με μοναδικό θέμα την εκλογή του Προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Πριν από την έναρξη των διαδικασιών τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας χρονιάς από τον Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευχόμενος σε όλους καλή χρονιά με υγεία.

Κατά τις δημαιρεσίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Θάνος Κωτσόπουλος» στο ισόγειο του Δημαρχείου, επανεκλέχθηκε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου ο Ιωάννης Ρωμανός.

Αντιπρόεδρος επανεξελέγη η Δημοτική Σύμβουλος Σοφία Λεπίδα Ντάγλα (Γαλάτσι. Ζούμε Εδώ!) και Γραμματέας του Συμβουλίου η Έλενα Ζέρβα Γκιουρτζιάν (Γαλάτσι του Αύριο).

Της διαδικασίας εκλογής προεδρείου (έως την εκλογή του προέδρου) προέδρευσε ο πλειοψηφών Δημοτικός Σύμβουλος Εμμανουήλ (Μάνος) Ελευθερίου.

Να σημειωθεί ότι από τη διαδικασία εκλογής προεδρείου απείχε η Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου», με επικεφαλής τον Γρηγόρη Χαραλαμπίδη.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους και με επανεξέλεξαν στην θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο για την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό μου. Δεσμεύομαι σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι για την εύρυθμη λειτουργία του συμβουλίου, διασφαλίζοντας το δικαίωμά τους να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους και να καταθέτουν τις προτάσεις τους για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας. Με την ευκαιρία, εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους, καλή και δημιουργική χρονιά», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Ρωμανός, αναλαμβάνοντας εκ νέου τα καθήκοντά του.

Στη συνέχεια τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, προσήλθαν στις κάλπες για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στην Οικονομική Επιτροπή από την πλειοψηφία εκλέγονται ως τακτικά μέλη οι: Ρωμανός Ιωάννης, Κορρές Ιωάννης, Ροπόδης Παναγιώτης, Παπαγεωργίου Πετρούλα.

Αναπληρωματικά μέλη: Ζήκου Αγγελική, Μανδηλαρά Μαργαρίτα

Από τη Δημοτική Παράταξη «Γαλάτσι. Ζούμε Εδώ!» οι: Ζώμπος Κωνσταντίνος ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό τον Μαγκανάρη Πέτρο.

Από τη Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου» οι: Ιμπριάλος Ματθαίος με αναπληρωματικό τον Οικονόμου Αναστάσιο.

Οριζόμενοι Αντιδήμαρχοι οι: Δερεδίνης Βασίλειος και Κάζαγλη Αναστασία

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής από την πλειοψηφούσα παράταξη εκλέγονται τακτικά μέλη οι: Ελευθερίου Εμμανουήλ (Μάνος), Μπάστας Κωνσταντίνος, Σκληράκης Ιωάννης, Δήμος Κωνσταντίνος.

Αναπληρωματικά μέλη: Χριστοδούλου Αγαμέμνωνας και Αμοργιανός Γεώργιος

Από τη Δημοτική Παράταξη «Γαλάτσι. Ζούμε Εδώ!» οι: Μπούρα Χριστίνα ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος την Κιτσίνη Γεωργία.

Από τη Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου» οι: Χαραλαμπίδης Γρηγόριος, με αναπληρωματικό τον Ιμπριάλο Ματθαίο. Οριζόμενοι Αντιδήμαρχοι οι: Αργυρός Σπύρος και Σπηλιοπούλου – Χρυσάγη Κωνσταντίνα (Ντίνα).

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ