Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: «Βόμβα» από τον Παυλάκη – «Νέο κύμα με πολλά κρούσματα και θανάτους που θα κορυφωθεί το Πάσχα»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η πανδημία είναι εδώ, θα συνεχίσει, έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ δύσκολο ιό», διαμηνύει ο Γιώργος Παυλάκης

«Το προηγούμενο φθινόπωρο έλεγα ότι θα έχουμε 25.000 θανάτους μέχρι το Πάσχα. Τώρα βλέπουμε 25.000 κρούσματα και πάμε για 27.000 θανάτους ήδη. Τα πράγματα είναι αρκετά άσχημα, αν θέλουμε τουρισμό το καλοκαίρι πρέπει να προσέξουμε τώρα», διευκρίνισε σήμερα, μιλώντας στον ANT1, ο ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

«Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό. Σχεδόν όλη η βόρεια Ευρώπη έχει νέο επιδημιολογικό κύμα με την Όμικρον 2.

Από τις 7 Μαρτίου η Ελλάδα έχει νέο επιδημικό κύμα. Η πρόβλεψη είναι ότι περίπου το Πάσχα θα κάνει κορύφωση η πανδημία, με πολλά κρούσματα και θανάτους», πρόσθεσε, τονίζοντας πως «πρέπει να προσέξουμε τώρα».

Ο Γιώργος Παυλάκης ισχυρίστηκε, παράλληλα, πως «οι χώρες που “άνοιξαν” μαζί μας πανηγυρικά, αντιμετωπίζουν τώρα προβλήματα».

Όπως εξήγησε «τα εμβόλια από μόνα τους δεν είναι δυνατόν να ανακόψουν την επιδημία», ενώ χρησιμοποίησε και το παράδειγμα της Δανίας, «όπου με 93%-95% εμβολιασμένους πολίτες, τον Μάρτιο είχε περισσότερους νεκρούς από την Ελλάδα».

«Πρέπει να προφυλαγόμαστε από όλους, αφού και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την 4η δόση του εμβολίου ο Γιώργος Παυλάκης επισήμανε, τέλος, ότι ακόμη δεν κρίνεται επιβεβλημένη, υπογράμμισε ωστόσο πως οι «ανοσοκατασταλμένοι θα πρέπει να κάνουν και 4η και 5η δόση…».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ