Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κλειστή η Αθηνών – Κορίνθου λόγω πτώσης βράχων, εκτροπή κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα και ουρές χιλιομέτρων

Δημοσιεύθηκε

στις

Κλειστή είναι η νέα Eθνική Oδός Αθηνών- Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω κατολίσθησης βράχων, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο 48,5 χιλιόμετρο στο ύψος των Μεγάρων.

Η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό από τον κόμβο της Κινέτας έως τον κόμβο των Μεγάρων.

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς που χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Λόγω της πτώσης βράχων τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο οδόστρωμα, έχει κλείσει το ρεύμα προς την πρωτεύουσα, από την Κινέτα ως και τα Μέγαρα, με την κυκλοφορία να γίνεται από την παλιά Εθνική Εθνική Οδό.

Αυτό έχει αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις καθώς χρειάζεται ως και μιάμιση ώρα για να φτάσει κάποιος στην Αθήνα.

Η εκτροπή στον παλιό δρόμο, στην Κακιά Σκάλα, είναι για μία απόσταση 15 χιλιομέτρων από τον κόμβο Κινέτας ως τον κόμβο Μεγάρων και από την πρώτη στιγμή έχουν δημιουργηθεί μεγάλες ουρές.

Σύμφωνα με την τροχαία, η εκτροπή θα συνεχιστεί για τουλάχιστον 2 ώρες.

Σε κατάσταση συναγερμού η Πολιτική Προστασία

Από το μέσο της Ελλάδας, προς βόρεια, θα σημειωθούν πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις κυρίως σε Πέλλα, Ημαθία, Χαλκιδική και Πιερία. Μάλιστα εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Ζακύνθου, της Λάρισας και της Πιερίας προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Στη Σκόπελο τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, επειδή ο όγκος του νερού από τις βροχοπτώσεις ήταν αρκετός.

Οι κάτοικοι των περιοχών που θα πλήξει η κακοκαιρία καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες που έχει εκδώσει σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία.

Η Πολιτική Προστασία παραμένει σε επιφυλακή, και σύμφωνα με την εκτίμηση των μετεωρολόγων, από το απόγευμα της Πέμπτης, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο σύνολο της χώρας και θα κινηθούν ανατολικότερα.

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε τη χώρα μας ξεκίνησε από την Ιταλία από την Τρίτη με αποτέλεσμα να πλήξει την χώρα μας από την Τετάρτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ