Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κιβωτός του Κόσμου: Δεύτερoς ανήλικος κατήγγειλε στην ΕΛΑΣ την σεξουαλική του κακοποίηση από υψηλόβαθμο στέλεχος

Δημοσιεύθηκε

στις

Η νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση έγινε από έναν δεκαπεντάχρονο που διαμένει στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο, με το παιδί να καταθέτει υπό άκρα μυστικότητα την προηγούμενη Δευτέρα.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον και δεύτερη καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανηλίκου από υψηλόβαθμο στέλεχος της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», την ώρα που οι εξελίξεις για την υπόθεση είναι ραγδαίες και μάλιστα προς διάφορες κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η καταγγελία έγινε από έναν δεκαπεντάχρονο που διαμένει στη δομή του Βόλου, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα – κι υπό άκρα μυστικότητα – κατέθεσε στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Πιο συγκεκριμένα, το παιδί κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ασέλγειας από υψηλόβαθμό στέλεχος της οργάνωσης.

Η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση είναι η δεύτερη που γίνεται στις Αρχές και η τρίτη συνολικά που εξετάζεται από την αστυνομία, παράλληλα με τις έρευνες για τα οικονομικά της οργάνωσης.

Σε εξέλιξη παραμένει η αξιολόγηση των στελεχών της οργάνωσης μετά την αλλαγή της διοίκησης, ενώ χθες το νέο ΔΣ απέλυσε πέντε εργαζόμενους – μεταξύ των οποίων και άτομα που είχαν καταγγελθεί από ορισμένους ανήλικους για βίαιη συμπεριφορά.

Πιο αναλυτικά, το νέο διοικητικό συμβούλιο – υπό την Αλεξάνδρα Μαρτίνου – απέλυσε

  • τον πρώην γενικό διευθυντή της Κιβωτού,
  • τον «Πασχάλη», τον 35χρονο θεολόγο που ήταν το δεξί χέρι του πατέρα Αντωνίου και τον οποίο έχουν κατονομάσει πολλά παιδά ως εκείνον που έδινε εντολές ή πραγματοποιούσε τους ξυλοδαρμούς, και
  • την σύζυγο του Πασχάλη, η οποία εργαζόταν ως κοινωνική λειτουργός στη Δομή της Πωγωνιανής ενώ ήταν παράλληλα και μέλος του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ