Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί – Έτσι κινούνται τα Μέσα Μεταφοράς

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίς» προκάλεσαν κυκλοφοριακό χάος τη Δευτέρα στην Αθήνα, καθώς κεντρικές αρτηρίες παρέμειναν για ώρες κλειστές και χιλιάδες οδηγούς εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Με ανακοίνωσή του, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ συνιστά στους πολίτες και σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, να κυκλοφορούν τα οχήματά τους αποκλειστικά με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδες, αλλά και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν ακόμα στη Μεσογείων με οδηγούς να έχουν εγκλωβιστεί και δεκάδες να είναι τα οχήματα τα οποία είναι παρατημένα στην άκρη του δρόμου λόγω της αδυναμίας τους να μετακινηθούν.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της τροχαίας, η κυκλοφορία έχει διακοπεί ακόμη:

  • στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,
  • στη Δ.Π.Λ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και
  • στην Περιφερειακή Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αντίθετα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και λεωφορείων, στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, από την 56,728η χ/θ (κόμβος Σχηματαρίου), έως την 135,715η χ/θ (διόδια Τραγάνας), διεξάγεται και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ομοίως, η κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και λεωφορείων, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και στο τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ (κόμβος Σχηματαρίου), έως την 11,000η χ/θ (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας).

Στα ανωτέρω οδικά δίκτυα, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, άνω των (3,5) τόνων.

Η κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και λεωφορείων, στο τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, από την 135,715η χ/θ (διόδια Τραγάνας), έως την 242,079 χ/θ (Α/Κ Ραχών), αποκαταστάθηκε πλήρως, ενώ παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, άνω των (3,5) τόνων, στο ρεύμα πορείας προς Αθήνα.

Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Με προβλήματα αναμένεται να λειτουργήσουν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής διενεργούν αυτοψίες από νωρίς το πρώι της Τρίτης, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό βέβαια που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Προτεραιότητα, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες.

Σε ό,τι αφορά την λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς:

  • Στη γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) από την έναρξη της κυκλοφορίας, τα δρομολόγια θα γίνονται στο τμήμα Πειραιάς – Αττική και αντίστροφα.
  • Στις γραμμές 2&3 του Μετρό οι συρμοί θα κυκλοφορούν κανονικά από την έναρξη της λειτουργίας
  • Δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.
  • Οι συρμοί του Τραμ θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια τους και στις 2 γραμμές στις 8 το πρωί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ