Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εντός Μαΐου οι εμβολιασμοί για 16-18 ετών – Τον Ιούνιο για τους κάτω των 30

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον εμβολιασμό των ηλικιών 16-18 ετών προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των ηλικιών κάτω των 30, είπε πως οι ηλικίες αυτές δεν θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι τα παιδιά από 16 έως 18 ετών θα εμβολιαστούν με εμβόλιο της Pfizer, ενώ αν το εμβόλιο αυτό εγκριθεί από τον ΕΜΑ για μικρότερες ηλικίες, θα εμβολιαστούν και μικρότεροι των 16 ετών.

 

Δείτε επίσης: Πιστοποιητικό εμβολιασμού: “Έκλεισε” η συμφωνία της ΕΕ – Τι αλλάζει για τον τουρισμό

 

«Για τους 18-29 ετών υπάρχουν δύο παράγοντες που θα πρέπει να προσμετρήσουμε. Ο ένας είναι οι παραδόσεις των εταιρειών, γιατί υπάρχουν κάποιες αναταράξεις το τελευταίο διάστημα, και ο δεύτερος είναι η συμμετοχή της προηγούμενης ομάδας. Με βάση αυτό τον σχεδιασμό εντός του Ιουνίου, θα προχωρήσουμε και στην επόμενη πενταετία», δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Τοποθετούμενος στον εμβολιασμό μεταξύ 35-39 ετών, τόνισε ότι την Δευτέρα 24 Μαΐου θα γίνουν οι ανακοινώσεις. Προχώρησε μάλιστα στην εκτίμηση ότι τα ραντεβού θα ανοίξουν «οριακά εντός του Μαΐου».

Τέλος, ανέφερε πως όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό θα λάβουν μόνο μια δόση εμβολίου.

 

[Πηγή: dikaiologitika.gr]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ