Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

ΕΛΤΑ: Παραμένουν τα προβλήματα 15 μέρες μετά την κυβερνοεπίθεση

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αντίδραση ήταν μεν άμεση, όπως βεβαίωνε η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, όταν εκδηλώθηκε κυβερνοεπίθεση στο κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα, ωστόσο το αποτέλεσμα αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων περιορισμένο, αφού δύο περίπου εβδομάδες μετά ορισμένες υπηρεσίες εξακολουθούν να μη λειτουργούν.

Η βασικότερη αυτών είναι η παραλαβή και αποστολή δεμάτων από και προς το εξωτερικό, όπως καταγγέλλουν οι πελάτες και βεβαιώνουν οι υπάλληλοι των ταχυδρομικών καταστημάτων.

Από τις 21 Μαρτίου, λοιπόν, όταν απενεργοποιήθηκε το data center της εταιρείας έως σήμερα, όσοι ιδιώτες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες διακινούν αλληλογραφία ή εμπορεύματα μέσω Ταχυδρομείων στο εξωτερικό, έχουν υποχρεωτικώς αναστείλει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα τους ενώ δεν λαμβάνουν την παραμικρή ενημέρωση για τον χρόνο αποκατάστασης του προβλήματος.

Όπως φαίνεται, από το επιτόπιο φωτορεπορτάζ, μόλις προ μερικών 24ωρων «επανήλθε» ο μηχανισμός πληρωμών προκειμένου να καταβληθούν οι συντάξεις σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένουν και άλλες υπηρεσίες όπως ορισμένες πληρωμές τρίτων.

elta484

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ