Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Αλλαγές στις καθημερινές ανακοινώσεις – Θα μαθαίνουμε και τις επαναλοιμώξεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Αλλαγές στην ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, με κύριο χαρακτηριστικό την πρόσθεση και των επαναλοιμώξεων.

Η έκθεση θα κοινοποιείται νωρίτερα (έως τις 15:30) και θα αφορά δεδομένα που καταγράφονται στην ΗΔΙΚΑ έως και τις 9:00 το πρωί. Αυτό το γεγονός δεν θα επιφέρει αλλαγή στο σύστημα δήλωσης, αφού ο αριθμός των νέων καταγεγραμμένων κρουσμάτων που θα ανακοινώνονται θα αφορά και πάλι το τελευταίο 24ωρο, όπως συνέβαινε έως τώρα.

Ωστόσο, η βασική αλλαγή θα είναι ότι προστίθεται στην ημερήσια έκθεση η πληροφορία που αφορά στις επαναλοιμώξεις από τον ιό.

Κατά συνέπεια, εκτός από τα δεδομένα που παρουσιάζονται έως τώρα σε ημερήσια βάση και αφορούν στα άτομα που μολύνθηκαν από τον ιό SARS-CoV-2 θα δίνεται πλέον και ο συνολικός αριθμός δηλωθέντων επαναλοιμώξεων, καθώς και η κατανομή τους στον χρόνο, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού και της επιστημονικής κοινότητας θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού έκθεση με τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα που αφορούν στο σύνολο των επαναλοιμώξεων που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας έως και τις 3 Απριλίου 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ