Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Εγκαίνια παρεκκλησίου απο τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας (photos)

Δημοσιεύθηκε

στις


Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και μεγάλης συγκίνησης τελέσθηκε τη Κυριακή 24 Μαΐου η Ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας της ενορίας Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας. Το απόγευμα του Σαββάτου 23 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, προσεκόμισε τα ιερά Λείψανα Μαρτύρων Αγίων που τοποθετήθηκαν στην Αγία Τράπεζα και ακολούθως χοροστάτησε κατά την πανηγυρική Ακολουθία του Εσπερινού των Εγκαινίων.  
Το πρωί της Κυριακής χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Ναού και της καθιερώσεως της Αγίας Τραπέζης στην οποία τέλεσε και την πρώτη Θεία Λειτουργία.

Ο  Μητροπολίτης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ιστορία της Ακολουθίας των Εγκαινίων, στη συνήθεια των πρώτων χριστιανών να τελούν το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας επάνω στους τάφους των Μαρτύρων αλλά και στη μεγάλη σημασία που έχει για τη λειτουργική και πνευματική ζωή της Εκκλησίας η καθιέρωση ενός νέου Θυσιαστηρίου. Στις ιερές Ακολουθίες των Εγκαινίων συμμετείχαν εκατοντάδες πιστών, οι οποίοι έλαβαν στο τέλος της Θείας Λειτουργίας από το Σεβασμιώτατο ως ευλογία εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, τεμάχιο υφάσματος με κηρομαστίχη και φιαλίδιο με άρωμα. Παρών στις εκδηλώσεις ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ