Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Σήμερα η αναγνώριση των δραστών από τους τέσσερις φίλους του – Αποκαλύψεις από τον Αλέξη Κούγια

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι τέσσερις φίλοι του Άλη Καμπανού -οι δύο που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης και οι δύο που κατάφεραν να διαφύγουν από τους δράστες- θα κληθούν σήμερα σε αναγνώριση των συλληφθέντων.

Η διαδικασία της αναγνώρισης αναμένεται να γίνει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Η διαδικασία αποφασίστηκε, προκειμένου, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευρήματα, όπως η λήψη DNA, να αποσαφηνιστεί ο βαθμός συμμετοχής του καθενός στο έγκλημα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα DNA, από το υλικό που βρέθηκε στα όπλα και τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν, στη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών.

Η συγκεκριμένη διαδικασία ακολουθήθηκε γιατί ορισμένοι από τους 12 εμπλεκόμενους δεν υπήρχαν στη βάση δεδομένων της αστυνομίας.

Το μαχαίρι τύπου καράμπιτ που βρέθηκε την Τετάρτη κοντά σε γέφυρα στην περιοχή των κοιμητηρίων Θέρμης, έχει σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για αναζήτηση γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων.

Όπως ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια κατά την απολογία ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής του παιδικού τμήματος του ΠΑΟΚ,
με το συγκεκριμένο μαχαίρι ο 25χρονος επονομαζόμενος «Αθηναίος» τραυμάτισε τον Άλκη.

Σημαντικές αποκαλύψεις από τον Κούγια

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου, Αλέξης Κούγιας, επεσήμανε στην ΕΡΤ πως θα ακολουθηθεί διαδικασία που θα λάβει χώρα σε ειδική αίθουσα. Ο νομικός αναφέρθηκε και στις απολογίες των 12 συλληφθέντων, επισημαίνοντας πως προκύπτουν σημαντικά στοιχεία από αυτές.

Ειδικότερα, σημείωσε πως τουλάχιστον δύο ανέφεραν πως στον χώρο του ορμητηρίου, εκεί όπου συγκεντρώθηκαν οι εμπλεκόμενοι, βρίσκονταν περισσότερα από 20 άτομα. Μάλιστα, τρεις, όπως συμπλήρωσε, είναι άνω των 30 ετών.

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό» έκρινε. Ερωτώμενος εάν υπονοεί πως τα άτομα αυτά μπορεί να είχαν ρόλο διοργανωτή, απάντησε πως «ναι, γι’ αυτό κάνω αυτή την παρατήρηση».
«Ελπίζω το ανακριτικό έργο να διαλευκάνει αυτή την πτυχή» συμπλήρωσε. Παράλληλα, έκρινε πως μεγάλη σημασία έχει και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου από την οποία μπορεί να προκύψουν σημαντικά στοιχεία.

Ενημέρωσε πως οι εταιρείες κινητής τηρούν αρχεία ενός έτους, για λόγους ασφαλείας, και είπε πως από την άρση του απορρήτου, θα «διαπιστωθεί ο κύκλος» των συλληφθέντων.
«Από τη συχνότητα των επαφών θα διαπιστωθούν άλλα σημαντικά πράγματα» δήλωσε ο κ. Κούγιας και έκρινε πως θα οδηγηθούν οι Αρχές στην ταυτοποίηση κι άλλων ατόμων.

«Εάν οι επαφές ήταν πριν και μετά το έγκλημα είναι πολύ σημαντικό, όπως και τα αποτυπώματα στα όπλα» συνέχισε.
Ο κ. Κούγιας, επίσης, κατήγγειλε πως τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν «δεν εστάλησαν στα εγκληματολογικά χωρίς να τα αγγίξει κάποιος».
«Για κάποιο λόγο τα όπλα τα έπιασαν ακόμα και υπάλληλοι της εισαγγελίας» προσέθεσε.

Τέλος, επέμεινε πως οι Αρχές πρέπει να προχωρήσουν και σε διώξεις για εγκληματική οργάνωση και σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει στη συνέχεια, τότε θα κάνει σχετικό αίτημα η οικογένεια του Άλκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ