Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Tourist Trophy Ψυχικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού και το Ελληνικό Μουσείο Μοτοσυκλέττας διοργανώνουν την ίδια διαδρομή, στους ίδιους δρόμους του πρώτου εκείνου αγώνα του 1929! Μόνο που από αγώνας ταχύτητας που ήταν, σήμερα είναι αγώνας ακριβείας. Η Αναβίωση αυτής της ιστορικής μοτοσυκλετιστικής εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και με την υποστήριξη της κοινότητας των Guzzisti Hellasκαι Guzzisti Hellas.
Αν είστε ένας από τους 3.500 θεατές των δύο πρώτων διοργανώσεων, σίγουρα ξέρετε περί τίνος πρόκειται.

“Χαρακτηριστικά” Διοργάνωσης
1. Συμμετέχουν μοτοσυκλέτες εποχής 3 κατηγοριών με βάση την ηλικία των μοτοσυκλετών και όχι τα κυβικά. Δηλώσεις συμμετοχής έως 24 Οκτωβρίου.
2. Οι αγωνιζόμενοι κάνουν έναν αναγνωριστικό κύκλο (ακολουθώντας αυτοκίνητο – πλοηγό), μετά ένα γύρο βασικής χρονομέτρησης, που μετριέται ως «ιδανικός» χρόνος του καθενός. Μετά, συνεχίζουν και σε κάθε γύρο, προσπαθεί καθένας να πλησιάζει τον ιδανικό του χρόνο με ακρίβεια δευτερολέπτου ή δεκάτου. Ο καλύτερος είναι ο ακριβέστερος… στις επαναλήψεις, και όχι ο ταχύτερος!

Στόχος του Δήμου και για φέτος είναι να μεταφέρει, όσο μπορεί, το κλίμα της εποχής του μεσοπολέμου, εμπλουτισμένο και με αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις. Σε αυτό θα συμβάλλει και η έκθεση των συμμετεχόντων μοτοσυκλετών εποχής στην Α΄πλατεία. Μια εικόνα του χθες που θα αναβιώσει με όλες τις λεπτομέρειες… Γεγονός που καθιστά τους αγώνες μία πολιτιστική εκδήλωση που θα ξυπνήσει ιστορικές μνήμες μιας εποχής που έφυγε, όχι μόνο για το Ψυχικό αλλά και για όλη την Ελλάδα.
Tο «1ο Τourist Τrophy ΨΥΧΙΚΟΥ» (Τ.Τ. Ψυχικού), όπως είχε ονομαστεί, ήταν ο πρώτος αγώνας μοτοσυκλετών που διοργανώθηκε στην Ελλάδα από το 1929 έως και το 1968! και είχε σημείωσε τεράστια επιτυχία, μια που το θέαμα ήταν πρωτόγνωρο για την εποχή καθώς τότε η μοτοσυκλέτα ήταν στα πρώτα της βήματα και ιδιαίτερα σπάνια.
Η πρωτοτυπία του οφειλόταν και στο γεγονός ότι ήταν ο πρώτος αγώνας ταχύτητας μοτοσυκλέτας που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα σε χωμάτινη κυκλική «πίστα» και μάλιστα στα πρότυπα του διασημότερου αγώνα μοτοσυκλέτας στον ΚΟΣΜΟ, του Tourist Trophy (ΤΤ) που γίνεται από το 1907 στο νησί Άϊλ οφ Μαν της Βρετανίας !!!
Πότε : Κυριακή 4 Νοεμβρίου, 08:30 – 09:30, Άφιξη αγωνιζόμενων
Που : Ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού έχει οριστεί η Α΄πλατεία Ψυχικού (πρώην Blue Bell)

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ