Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

“Χρυσό σερί” για τα μέσα του Ομίλου Media AK – Νέες διακρίσεις σε πανελλαδικό επίπεδο

Δημοσιεύθηκε

στις

Την εμπιστοσύνη των αναγνωστών στα μέσα ενημέρωσης του Ομίλου επιβεβαιώνει η κατάκτηση τεσσάρων Regional Media Awards, αλλά και η σταθερή άνοδος στα νούμερα της online επισκεψιμότητας

Στο ψηλότερο “βάθρο” της Ελλάδας όσον αφορά τα περιφερειακά και τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέβηκαν για μία ακόμη φορά οι εφημερίδες και τα sites του Ομίλου Media AK.

Η εμπιστοσύνη των αναγνωστών επιβεβαιώθηκε και μέσα από τα Regional Media Awards 2023, που απονεμήθηκαν πρόσφατα, και στα οποία βραβεύτηκαν με υψηλές τιμητικές διακρίσεις η εφημερίδα “Χ-τύπος”, το xtypos.gr, το syneidisi.com, και η εφημερίδα FREENEWS.

 

 

Tα Regional media awards διοργανώνονται από την Boussias Communications για όλα τα περιφερειακά και τοπικά μέσα της Ελλάδας. Συμμετέχουν εφημερίδες-περιοδικά, ραδιοφωνικοί σταθμοί, τηλεοπτικά κανάλια, site. Τα μέσα που επιθυμούν να προβάλουν τη δουλειά τους ή κάποια στοιχεία από αυτήν για την κατηγορία που διαγωνίζονται, θα πρέπει μετά από αυστηρή αξιολόγηση των κριτών σε απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, να συμπληρώσουν την απαιτούμενη βαθμολογία στο μέσο όρο, από την βαθμολογία που έδωσαν όλοι οι κριτές.

Στο πλαίσιο αυτό, τα παραπάνω media διακρίθηκαν για την καινοτομία και πρωτοπορία τους τόσο σε επίπεδο ποιότητας, όσο και σε επίπεδο ταχύτητας της ενημέρωσης.

 

Πιο αναλυτικά, ο ΟΜΙΛΟΣ MEDIA AK απέσπασε τα εξής βραβεία:

 

  • GOLD” για το xtypos.gr στην κατηγορία “Digital Media” – Το xtypos.gr βραβεύτηκε ως “πρωτοποριακό αξιόπιστο online portal ενημέρωσης και το μοναδικό με αναλυτικά ρεπορτάζ και ειδήσεις από όλους τους δήμους της Αττικής.” Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το xtypos.gr κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο αποδεικνύοντας ότι έχει καταφέρει να ενταχθεί πλήρως στα νέα δεδομένα που φέρνει η ψηφιακή εποχή και διαρκώς εξελίσσονται.

 

 

  • SILVER” για την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ” στην κατηγορία “Best Editorial/ Column/ Reporting”: Η εφημερίδα διακρίθηκε για την “καινοτομία στην ενημέρωση με πρωτοποριακό αφιέρωμα – ρεπορτάζ για κάποιον τομέα με έρευνα και ταυτόχρονες συνεντεύξεις παρουσιάσεις των αρμόδιων αιρετών.”

 

 

  • SILVER” για το “syneidisi.com” στην κατηγορία “Digital Media”: Το ειδησεογραφικό site “syneidisi.com” βραβεύτηκε για την “άμεση και συνεχή ενημέρωση τοπικής αυτοδιοίκησης”.

 

 

  • BRONZE” για την εφημερίδα “FREENEWS” στην κατηγορία “Design / User Experience”: Η εφημερίδα διακρίθηκε για την ειδησεογραφική παρουσία της για όλους τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής.

 

 

Αντώνης Κατωπόδης: “Κάθε φορά είναι διαφορετική και ουσιαστική!”

Είναι πολύ μεγάλη η χαρά να αναγνωρίζονται οι κόποι σου και να βραβεύουν τη δουλειά σου.

Οι συνεργάτες μου και εγώ, πιστοί στις δεσμεύσεις μας και προσηλωμένοι στους στόχους μας με την εντατική δουλειά, με ξεκάθαρες απόψεις και θέσεις έχουμε πρώτο μας μέλημα να λειτουργούν όλα σωστά.

Συνεχίζουμε να δηλώνουμε “παρών” στο χώρο της ενημέρωσης, υπεύθυνα, υλοποιώντας εφαρμόσιμες καινοτόμες ιδέες ενημέρωσης για την πληρέστερη ικανοποίηση των αναγνωστών μας, που όπως όλα επιβεβαιώνουν αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς.

Η ομάδα μας, μέσα στους στόχους της έχει συμπεριλάβει την συνεχή επέκταση των υπηρεσιών πληροφόρησης, για αμεσότητα στις ειδήσεις και την θεματολογία της καθημερινότητας όπου ο σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να το κάνουμε”.

 

 

Πρόεδρος Regional Media Awards: “Σημαντικό να στηρίζονται οι άνθρωποι που αγωνίζονται για την ενημέρωση”

Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από 23 καταξιωμένα στελέχη, υπό την προεδρία της Δημοσιογράφου και Πρόεδρου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Σάγιας Τσαουσίδου.

Η Πρόεδρος των Regional Media Awards δήλωσε σχετικά: «Τα βραβεία για τον Περιφερειακό Τύπο δίνουν προστιθέμενη αξία σε αυτό που λέγεται ενημέρωση και αποτελούν το οξυγόνο της Περιφέρειας. Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζονται οι άνθρωποι αυτοί που αγωνίζονται καθημερινά για την ενημέρωση των πολιτών. Με πρωτόλεια ρεπορτάζ και συνεντεύξεις παρουσιάζουν τα νέα που ενδιαφέρουν την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Αξίζει τον κόπο να υποστηριχθούν, όχι μόνο από τους αναγνώστες που αγοράζουν την εφημερίδα ή ενημερώνονται από το διαδίκτυο αλλά και από τις τοπικές επιχειρήσεις και την επίσημη πολιτεία. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο γίνεται μεγάλη προσπάθεια να στηριχθεί ο περιφερειακός Τύπος, μιας και αποτελεί το Μέσο Ενημέρωσης εκατοντάδων χιλιάδων Ευρωπαίων πολιτών. Ίσως θα πρέπει να σχεδιαστεί ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που να μπορέσει να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια. Σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε κι εμείς. Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, της οποίας έχω την τιμή να προεδρεύω σε διεθνές επίπεδο, έχει καταθέσει προτάσεις, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την επιβίωση αυτών των Μέσων».

 

 

Μοναδικό στις προτιμήσεις του κοινού το xtypos.gr στην online επισκεψιμότητα

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας μας, στην κορυφή των επιλογών του αναγνωστικού κοινού βρέθηκε για μια ακόμη χρονιά και το xtypos.gr, με τα νούμερα να σπάνε κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

 

Πάνω από 2.000.000 επισκέπτες

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζουν τα Google Analytics για την επισκεψιμότητα τους πρώτους μήνες του 2023, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Χ-ΤΥΠΟΣ” ξεπέρασε τους 2.186.175 επισκέπτες με 1.229.082 περίπου unique (μοναδικούς).

Είναι προφανές ότι το xtypos.gr δεδομένης της πλούσιας ειδησεογραφίας και των ρεπορτάζ που παρέχει κατέκτησε για ακόμη μια φορά υψηλή θέση στην ενημέρωση για θέματα της επικαιρότητας.

 

 

Διαβάζουν με μεγάλη προσήλωση

Όσον αφορά το χρόνο περιήγησης των επισκεπτών στην ιστοσελίδα, φαίνεται πως το ενδιαφέρον του αναγνώστη παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, καθώς ο μέσος χρόνος που “επένδυσε” όλη τη χρονιά είναι 03:58 ανά μέσο όρο σελίδας.

 

Αποτελεί πρώτο μέσο ενημέρωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση 

Φυσικά, η ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας «ΧΤΥΠΟΣ» αποδεικνύει και πάλι ότι αποτελεί πρώτο μέσο ενημέρωσης σε ό,τι απασχολεί την τοπική αυτοδιοίκηση με επίκαιρη και έγκαιρη ενημέρωση για τον κάθε Δήμο της Αττικής ξεχωριστά, μέσω των ενοτήτων που θα βρει επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα, κάθε πολίτης που θέλει να γνωρίζει όσα “τρέχουν” στην πόλη του, ενώ είναι αδιαμφισβήτητο ότι στην την άνοδο των ποσοστών “μερίδιο ευθύνης” έχει η άμεση και έγκαιρη ενημέρωση στα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς, όπως ήταν ο σεισμός στην Τουρκία και το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

 

[Τυχαίο δείγμα επισκέψεων]

Εντυπωσιακά ΥΨΗΛΑ και τα στοιχεία του Μαρτίου

Στην άνοδο της επισκεψιμότητας έπαιξε σημαντικό ρόλο ο μήνας Μάρτιος, καθώς τα ποσοστά που παρουσιάζουν τα μοναδικά και αξιόπιστα Google Analytics ήταν τα μεγαλύτερα μέχρι στιγμής.

Με περίπου 910.948 επισκέπτες με τους 540.673 unique (μοναδικούς) γίνεται εμφανές πως η πορεία της ιστοσελίδας xtypos.gr είναι μόνο ανοδική. Ακόμη, το μήνα αυτό αυξήθηκε και ο μέσος χρόνος παραμονής του αναγνώστη στο site, φτάνοντας τα 03:57 λεπτά.

Βέβαια αυτό που είναι εντυπωσιακό και πρέπει να επισημανθεί είναι το γεγονός ότι από την αρχή του 2023, τα επιτεύγματά μας σχετικά με το περιεχόμενο που αναζήτησαν οι χρήστες της Google στοχευμένα μέσα από την ιστοσελίδα μας ξεπέρασαν κατά πολύ τα 50.000 κλικ.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η μεγάλη αποδοχή των πολιτών επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την έρευνα της FOCUS BARI που ανέδειξε τα μέσα του Ομίλου Media AK με υψηλά ποσοστά αναγνωσιμότητας και αξιοπιστίας σε πανελλαδικό επίπεδο συγκριτικά με τον κυριακάτικο και εβδομαδιαίο τύπο.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ