Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

“Χειρόφρενο” αύριο σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα και προαστιακό

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου δε θα κυκλοφορήσουν τα οδικά μέσα στην Αθήνα (λεωφορεία και τρόλεϊ) καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ συμμετέχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ).

Το σωματείο ζητά ασφαλή και σύγχρονη δημόσια συγκοινωνία και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών.

Ακόμη, χωρίς τρένα και προαστιακό θα παραμείνει σήμερα και αύριο η χώρα, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Hellenic Train.

Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας η εταιρεία, λόγω απεργίας που ανακοίνωσαν τα σωματεία εργαζομένων για την Τρίτη 7/3 και για την Τετάρτη 8/3, αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια της Hellenic Train.

Το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Hellenic Train) σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι την Κυριακή πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος «των τριών σωματείων της Hellenic Train και στη μνήμη όσων χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια  σωματεία που παραβρέθηκαν αλλά και τους απλούς  πολίτες για τη συμπαράσταση και τη στήριξή τους στη μάχη που δίνουμε για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων, αλλά και για να λάμψει η αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

Όπως τόνιζαν οι εργαζόμενοι, «μετά το πέρας της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μελών των τριών σωματείων και αποφασίστηκε η συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης μέχρι και την Τετάρτη 8/3. Ο αγώνας συνεχίζεται… Η αλήθεια θα λάμψει!».

Για το μετρό θα συνεδριάσουν την Τρίτη το απόγευμα, ζητώντας μέτρα ασφαλείας για τους εργαζομένους και τους επιβάτες. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζονται προς απεργία και στο μετρό, ηλεκτρικό και τραμ για την Τετάρτη.

Πάντως ενδέχεται να πραγματοποιήσουν δρομολόγια τις μεσημεριανές ώρες προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των απεργών που θα μετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται.

Απεργία σε όλα τα πλοία

Τέλος, 24ωρη απεργία ανακοίνωσε Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) για την Τετάρτη 8/3 και συγκεκριμένα από τις 00:01 έως 24:00.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ