Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Φθινοπωρινή αντεπίθεση: 3 προτεραιότητες Τσίπρα στο δρόμο προς τις εκλογές

Δημοσιεύθηκε

στις

Φθινοπωρινή αντεπίθεση ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε προτάσεις που θα εδραιώσουν το κυβερνητικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου βιώνουν τις ήσυχες ημέρες του Αυγούστου, καθώς η εντολή που έχουν λάβει όλα τα στελέχη είναι να βρίσκονται στις θέσεις τους από τις 22 του μήνα.

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών ναι μεν έχει ατονήσει, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφησυχάσει και θα πάψει να βρίσκεται σε προεκλογική ετοιμότητα.

«Η αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες άρχισε και εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα», έλεγε με νόημα στον «Χτύπο» στέλεχος της Κουμουνδούρου. Εξηγούσε μάλιστα, ότι από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεδιπλώσει σημαντικές πρωτοβουλίες, στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι να αναδείξει τις επιπτώσεις που έχουν οι πολιτικές Μητσοτάκη στην κοινωνία και η εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας. «Με την παράταξη που χρεοκόπησε τη χώρα, έχουμε μεγάλες διαφορές. Εμείς είμαστε προσηλωμένοι στο Δημόσιο συμφέρον και αυτοί στα ιδιωτικά συμφέροντα», σημειώνουν συνεργάτες του κ. Τσίπρα.

 

Πρώτος σταθμός

Πρώτος σταθμός της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς τις κάλπες είναι η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στους παραγωγικούς φορείς στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στις 17 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επικαιροποιήσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να περάσει το μήνυμα ότι ο ίδιος και τα στελέχη του μπορούν να αναλάβουν ξανά το «τιμόνι» της χώρας.

Στην Κουμουνδούρου τονίζουν ότι το μιντιακό περιβάλλον δεν είναι ευνοϊκό για να περάσουν τις θέσεις τους, εκφράζουν όμως τη βεβαιότητα ότι η κοινωνία αντιλαμβάνεται τα αδιέξοδα των κυβερνητικών επιλογών.

«Η κυβέρνηση προσφέρει πάρα πολλά στους λίγους και ελάχιστα στους πολλούς», τονίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζουν την ανάγκη για πολιτική αλλαγή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει η οργή που επικρατεί στην κοινωνία να μετεξελιχθεί σε μια ευρύτερη συμμαχία, που θα δώσει εκ νέου ελπίδα και προοπτική για καλύτερες ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ δεν θα είναι προσανατολισμένο μόνο στην «επούλωση των τραυμάτων» που προκαλεί καθημερινά η Ν.Δ του κ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ξεκάθαρη τριπλή στόχευση:

1. Φουλ επίθεση σε Μητσοτάκη:

Οι προτάσεις που θα παρουσιάσει θα βασίζονται σε λύσεις για τους ασθενέστερους, τα μεσαία και λαϊκά εισοδήματα. Η επίθεση θα έχει ως αιχμή του δόρατος την ενεργειακή ακρίβεια, η οποία σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει την υπογραφή Μητσοτάκη και τον πληθωρισμό που «ροκανίζει» το εισόδημα των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έμφαση επίσης θα δοθεί στην κατάργηση αντιλαϊκών νόμων όπως αυτοί του κ. Χατζηδάκη για τα εργασιακά και της κ. Κεραμέως για την Παιδεία που έχουν ταξικό πρόσημο.

 

2. Εργασία, Υγεία, Παιδεία, Στέγαση:

Στελέχη που είναι κοντά στον κ. Τσίπρα, λένε με νόημα ότι η κοινωνία και ο τόπος έχουν ανάγκη από μια άλλη  πολιτική που θα βασίζεται στο ρεαλισμό και θα βγάζει τον τόπο και τη χώρα από τα οικονομικά αδιέξοδα. Η ομιλία του στη ΔΕΘ αναμένεται να είναι προσανατολισμένη στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η οικονομία, μέσω της ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει έμφαση στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και την ενίσχυση της δημόσιας, δωρεάν και ποιοτικής παιδείας, υγείας και πρόνοιας, η εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής. Σε πρώτο πλάνο θα είναι και οι προτάσεις του για τη στέγαση κυρίως των νέων καθώς τα ενοίκια έχουν πάρει την ανιούσα. Ο κ. Τσίπρας θα επαναλάβει την πρότασή του, για τον διπλασιασμό του επιδόματος από 70€ σε 140€ το μήνα για νοικοκυριό με ένα μέλος και από 175€ σε 350€ το μήνα για νοικοκυριό με 2 παιδιά.

3. Παραγωγικό μοντέλο:

Για τα στελέχη της Κουμουνδούρου, η κρίση που σαρώνει όχι μόνον την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για νέο παραγωγικό μοντέλο. Υπό την έννοια αυτή, αποκτά μεγάλη σημασία τι θα πει στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας για τη ΔΕΗ και εάν πρέπει να τεθεί υπό δημόσιο έλεγχο. «Το νεοφιλελεύθερο μοντέλο στηρίζει και στηρίζεται από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα», λένε στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα και σημειώνουν ότι η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό που δεν μπορεί να είναι αποκλειστικό προνόμιο εκμετάλλευσης από ιδιώτες. Ενδιαφέρον θα έχει και η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στις επενδύσεις που έχει ανάγκη η χώρα, για να δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

 

Δημοσκοπήσεις

Στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τις χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαφορά που δίνουν έναντι της Ν.Δ.

Υποστηρίζουν όμως ότι τα δεδομένα αλλάζουν, καθώς κάθε ημέρα που περνάει οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη χώρα σε μεγαλύτερο αδιέξοδο.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ